Alex Marquez zal deze maand voor de tweede keer in zijn carrière gaan testen op een MotoGP machine. De Spaanse Moto2 coureur is door het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS team gevraagd om binnenkort in Jerez twee dagen te testen op de machine van de geblesseerde Tom Lüthi. Dit nieuws heeft teammanager Michael Bartholemy dinsdag in Valencia bekend gemaakt.

Aan het einde van het seizoen 2014 kreeg Alex Marquez, als beloning voor zijn behaalde Moto3 wereldtitel, de mogelijkheid aangeboden om tijdens de Valencia MotoGP test samen met zijn broer Marc een aantal ronden te rijden op een Repsol Honda MotoGP machine. Komende week zal de Moto2 coureur opnieuw in actie komen op een MotoGP machine, dit keer echter tijdens een meer serieus optreden. De jongste van de twee broers Marquez is namelijk door Estrella Galicia 0,0 Marc VDS teammanager gevraagd om op 23 en 24 november in Jerez twee dagen te testen op de MotoGP machine van de nog geblesseerde Tom Lüthi.

Het Estrella Galicia 0,0 MarcVDS MotoGP team komt in 2018 aan de start met Franco Morbidelli en Tom Lüthi – twee MotoGP debutanten. Lüthi heeft zijn MotoGP debuut echter uit moeten stellen vanwege een tijdens de Moto2 kwalificatie in Sepang opgelopen voetblessure. De plaats van de Zwitser – wel aanwezig in Valencia – wordt tijdens de eerste MotoGP test ingenomen door HRC testcoureur Takumi Takahashi.

Het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS team heeft echter besloten om voor de verplichte winterstop nog een keer extra te gaan testen. De belangrijkste reden voor deze extra test is dat men voor komend seizoen een nieuwe crewchief en nagenoeg een geheel nieuwe bezetting heeft in de pitbox aan de kant van de in de MotoGP klasse debuterende Lüthi. Aangezien het team na de winterstop niet helemaal vanaf nul wil beginnen tijdens de eerste test in 2018 (eind januari) in Sepang met zowel een nieuwe crew als een nieuwe vanuit de Moto2 klasse debuterende coureur heeft men Alex Marquez gevraagd om op 23 en 24 november in Jerez plaats te nemen op de MotoGP machine van Lüthi.

Het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS team hoopt hiermee de crew extra ervaring op te laten doen en zowel al enige extra informatie te krijgen van een Moto2 coureur die voor het eerst kennismaakt met een MotoGP machine.

Alvorens Alex Marquez zal plaatsnemen op de MotoGP machine zal de Moto2 coureur eerst nog twee dagen in actie komen met zijn eigen Estrella Galicia 0,0 Moto2 crew tijdens een gezamenlijke Moto3 en Moto2 test 20 en 21 november aanstaande in Valencia.