Andrea Iannone en Alex Rins komen tijdens de eerste MotoGP test in Valencia niet in actie tijdens de eerste dag. De twee Team Suzuki Ecstar coureur hebben te kampen met een virusinfectie.

Tweeëntwintig deelnemers stonden er dinsdagochtend op de lijst voorgaand aan de MotoGP test op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia. Toen de lichten op groen waren en de eerste twee uur verstreken waren bleken er echter nog maar slechts 20 coureurs één of meer ronden gereden te hebben.

Michele Pirro (Ducati testteam) bleef vooralsnog langs de kant maar ook de deuren van pitbox bij het Team Suzuki Ecstar bleven tot verrassing van velen gesloten. Even na het middaguur kwam er echter nieuws vanuit het team. Zowel Alex Rins als ook Andrea Iannone liggen ziek op bed met een virusinfectie.

Hierdoor zal het tweetal de eerste testdag in Valencia sowieso aan zich voorbij moeten laten gaan, Suzuki hoopt echter dat het tweetal woensdagmorgen hersteld zal zijn en alsnog tijdens de tweede dag in actie kan komen. Hierover zal men woensdagochtend in overleg met de circuitarts een beslissing nemen.

Naast het Suzuki duo zal ook Tom Lüthi helemaal niet in actie komen tijdens deze tweedaagse test. De Zwitser die tijdens de kwalificatie in Sepang hard ten val kwam en daarbij zijn voet brak, moet hierdoor zijn debuut op de Estrella Galicia 0,0 MarcVDS MotoGP machine uitstellen tot na de verplichte winterstop. De plaats van de Zwitser, die wel in Valencia aanwezig is, wordt tijdens deze test ingenomen door HRC testcoureur Takumi Takahashi.

 

Handige links Valencia MotoGP™ Official Test

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoalbum