Andrea Dovizioso is één van de huidige MotoGP coureurs die voor komend seizoen nog geen getekende overeenkomst op zak heeft. Maar als we donderdag in Le Mans de woorden van de Ducati Team coureur mogen geloven kan daar dit weekend zo maar eens verandering in komen.

Andrea Dovizioso is één van de top MotoGP coureurs die voor komend seizoen nog geen team heeft. Ondanks dat de Ducati Team coureur enige tijd geleden een eerste aanbod van zijn huidige werkgever naast zich neerlegde is Ducati er veel aan gelegen om Dovi ook voor komend seizoen aan boord te houden.

Afgelopen weekend tijdens de Pata Italian Round in Imola liet Ducati Corse general manager Luigi Dall’Igna al doorschemeren dat zijn geduld begon te raken en dat men Dovizioso een ultimatum had gesteld en men een ja of nee wilde horen voor aanvang de Grand Prix in Mugello begin juni.

Dovi, die ook schermt met een aanbieding van Honda en Suzuki, liet donderdag voorafgaand aan de HJC Helmets Grand Prix de France in Le Mans echter doorschemeren dat er misschien al dit weekend witte rook is te verwachten aangaande zijn toekomstplannen en

“Ik denk dat we een beetje dichterbij een overeenkomst zijn dan voorheen,” legde de nummer 04 uit voor de camera van motogp.com. “Er zijn nog enkele details over. Mijn manager komt vanavond en ze hier verder werken aan de laatste details en ik hoop dat ze er onderling uit zullen komen. Misschien komt er dit weekend al nieuws, waarom niet?”

Het lijkt er op dat Dovizioso en zijn manager nu dus op het punt staat een overeenkomst te tekenen waarbij “DesmoDovi” ook na dit seizoen de Italiaanse fabriek trouw zal blijven. Of het dit weekend al officieel bekend gemaakt zal worden is nog even de vraag, misschien wordt er wel bewust gewacht tot de Ducati’s thuis Grand Prix in Mugello, maar hoe dan ook het lijkt er wel op dat Dall’Igna woorden van een week geleden in Imola niet uit de lucht gegrepen zijn.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag