Andrea Dovizioso heeft vrijdagmiddag in Le Mans tijdens een kletsnatte tweede vrije training de snelste rondetijd op de klok gezet. De Ducati coureur was tijdens de 45 minuten durende sessie het snelst voor Marc Marquez en Danilo Petrucci.

In tegenstelling tot de eerste vrije training was er vrijdagmiddag in Le Mans geen twijfel wat betreft de bandenkeuze. Een flinke regenbui net na het middaguur zorgde ervoor dat de tweede vrije training van de HJC Helmets Grand Prix verreden werd op een kletsnatte baan.

Terwijl Pol Espargaró al in de eerste ronde in de fout ging en in het gravel ten val kwam waren het de twee Pramac Ducatii coureurs Scott Redding en Danilo Petrucci die bovenaan de lijst te vinden waren.

Het tweetal wist zich gedurende de gehele sessie goed te handhaven in top van het veld maar uiteindelijk was het Andrea Dovizioso die in de laatste minuut met een snelste ronde van 1’41.673 naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen.

Ook Marc Marquez dook in de slotfase nog onder de twee van de twee Ducati satelliet coureurs. De Repsol Honda coureur kwam hiermee naar de tweede plaats op de lijst waardoor Petrucci en Redding uiteindelijk als derde en vierde de tweede vrije training afsloten.

Andrea Iannone was ook goed op dreef tijdens deze natte training, de Suzuki coureur eindigde als vijfde voor Alvaro Bautista,  de snelste man uit de eerste vrije training Jack Miller en Maverick Viñales.

Sam Lowes werd negende terwijl Valentino Rossi de vrijdagmiddag sessie afsloot met de tiende rondetijd achter zijn naam.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Aangezien de omstandigheden het vrijdagmiddag het niet toelieten om sneller rond te gaan werd Miller met zijn snelste rondetijd uit de ochtendsessie de snelste coureur van de eerste dag voor Marquez, Johann Zarco, Cal Crutchlow en Loris Baz.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Tijdschema en volledige uitslagen (FIM Junior Moto3 World Championship)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag