Francesco Bagnaia heeft ook dinsdag tijdens de tweede dag van de Official Moto2 & Moto3 Test in Jerez de snelste tijd op de klok gezet van de aanwezige Moto2 coureur. De Sky Racing Team VR46 coureur was tijdens de tweede dag het snelst voor Alex Marquez en Lorenzo Baldassarri. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde dinsdag de twintigste rondetijd.

Onder nagenoeg perfecte omstandigheden gingen dinsdagochtend om 11:20 uur in Jerez de la Frontera de lichten op groen voor de eerste van de drie Moto2 sessies. Dat de omstandigheden beter waren dan tijdens de eerste dag werd al snel duidelijk toen Alex Marquez in de eerste sessie van de dag al meteen een snelle ronde van 1’41.848 liet noteren en daarmee al bijna een halve seconde onder de snelste tijd van de eerste dag dook.

Nadat Marquez de ochtendsessie het rapst was het in de tweede en derde sessie opnieuw Bagnaia die de snelste rondetijden liet noteren en met zijn snelste rondetijd van 1’41.638, gereden in de tweede training, tevens de tweede dag als snelste Moto2 coureur afsloot.

Achter Bagnaia sloot Marquez de tweede dag af als tweede gevolgd door Lorenzo Baldassarri, Luca Marini, Mattia Pasini en Miguel Oliveira.

Sam Lowes noteerde dinsdag de zevende rondetijd voor Remy Gardner, Brad Binder en Xavi Vierge.

Bo Bendsneyder noteerde zijn snelste rondetijd van de dag tijdens de tweede sessie. De Tech3 Racing coureur kende zeker geen slechte dag, werkte een strak testschema en er werden ook zeker de nodige stappen voorwaarts gemaakt. Zo noteerde de Nederlander een snelste ronde van 1’42.768, een tijd die net iets meer dan een seconde langzamer was dan de snelste tijd van Bagnaia en in de tweede sessie goed was voor de zestiende plaats op de lijst.

Na in de tweede sessie veel ronden te hebben gereden, met 31 ronden zelfs het meeste van allemaal, besloot de Nederlander het in de derde en afsluitende sessie na twaalf gereden ronden voor gezien te houden.

“Er was op dat moment voor mijn niets meer te winnen, ons testwerk voor vandaag zat er eigenlijk op,” aldus Bendsneyder na afloop van de dag. “Ik reed dan ook meer tegen mezelf dan dat ik bezig was om me te verbeteren waarop ik besloot het na twaalf ronden voor gezien te houden. Het laatste half uur ben ik samen met mijn vader langs de baan gaan kijken, kijken hoe de snelste mannen bepaalde lijnen rijden om daar morgen tijdens de derde en afsluitende dag mijn voordeel mee te kunnen doen. Al met al was het vandaag zeker geen slechte dag.”

Het Nederlandse NTS RW Racing GP kende dinsdag een iets mindere dag. Zo sloot Steven Odendaal de tweede dag af als vijfentwintigste en moest Joe Roberts genoegen nemen met de zevenentwintigste rondetijd van de dag. De Amerikaan had daarbij de pech dat hij al in het begin van de tweede sessie hard ten val kwam, zijn machine raakte daarbij dusdanig beschadigd dat hij de rest van de dag niet meer in actie kon komen. Zelf bleef de in Nederlandse dienst rijdende Amerikaan ongedeerd.

Net als in de Moto3 klasse wisten ook alle aanwezige Moto2 coureurs dinsdag hun snelste rondetijd van de eerste dag aan te scherpen.

 

Handige links Official Moto3 en Moto2 Test Jerez 1:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag