Pecco Bagnaia heeft op zondagmiddag de Moto2 race gewonnen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. In een rechtstreeks duel dat aankwam op de laatste bocht in de laatste ronde met titelconcurrent Miguel Oliveira was de Italiaan uiteindelijk de winnaar. Luca Marini finishte als derde. Bo Bendsneyder eindigde de race als 22e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts kwamen als 18e en 19e over de finishlijn. 

De omstandigheden waren gunstig voor de Moto2 race op de Red Bull Ring in Oostenrijk met een buitentemperatuur van 26°C en een baantemperatuur van ongeveer 40°C. Om 12:20 uur gingen de lichten uit voor een 25 ronden durende race. Alle coureurs gingen van start met dezelfde bandencombinatie.

Polesitter Pecco Bagnaia kwam goed van zijn plaats af maar het was KTM coureur Miguel Oliveira die als leider de eerste bocht in ging. Het leek erop dat Bagnaia een schakelfout had gemaakt wat er ook nog voor zorgde dat hij in de eerste bocht in contact kwam met Fabio Quartararó en ternauwernood een crash kon voorkomen. Toch wist hij goed te herstellen en nam achter Jorge Navarro en Oliveira de derde plaats in handen.

In de eerste ronde wist Oliveira meteen al een gat te slaan met Navarro en Bagnaia kort achter zich richting de achtervolgende groep. De Italiaan wilde zo snel mogelijk zijn Spaanse collega voorbij om te voorkomen dat de Portugees weg zou kunnen rijden.

Oliveira probeerde aan de kop van het veld een gat te slaan en had na vier ronden een marge van een seconde opgebouwd. Bagnaia had moeite met het passeren van Navarro maar slaagde er uiteindelijk toch in waarna hij meteen de snelste wedstrijdronde wist te rijden. Op de vierde plaats was het Alex Márquez die het gat naar landgenoot Navarro dichtte met Pasini achter hem met daarachter Luca Marini, Brad Binder en Joan Mir die een hevige strijd voerden voor de zesde plaats.

Een angstaanjagende crash was er voor Lorenzo Baldassarri, Augusto Fernández en Simone Corsi. Baldassarri en Corsi kwamen ter hoogte van bocht in contact met elkaar waarna Fernández de machine van zijn teamgenoot niet meer kon ontwijken en ook ten val kwam. De coureurs die erachter reden konden het drietal ternauwernood ontwijken en wonderbaarlijk genoeg kwamen alle drie er zonder grote problemen goed vanaf.

Zoals na de kwalificatie ook al duidelijk was zou het een tweestrijd worden tussen Oliveira en Bagnaia. De twee coureurs die strijden voor het kampioenschap hadden al een flinke marge opgebouwd richting de achtervolging en zouden het uitvechten wie er met de overwinning naar huis zou gaan.

Het zou een intens gevecht worden waarbij de KTM van Oliveira een betere acceleratie had en sneller uit de bochten kwam maar de Kalex van Bagnaia beter was bij het aanremmen en insturen van de bochten.

Bagnaia probeerde het al een aantal keren bij het ingaan van bocht 9 maar ging telkens wijd waardoor Oliveira de Italiaan weer kon passeren. De strijd kwam aan op de laatste ronde en Oliveira leidde voor Bagnaia. De Sky Racing Team VR46 coureur volgde zijn Portugese rivaal op de voet en zette opnieuw de aanval in ter hoogte van bocht 9. Bagnaia ging enigszins wijd waardoor Oliveira de kans zag om zijn concurrent te passeren in de laatste bocht voor start / finish. Echter ging de Red Bull KTM Ajo coureur hierbij ook wijd waardoor Bagnaia er weer voorbij kon en als winnaar over de streep kwam. Oliveira eindigde hierdoor als tweede en kon voor KTM geen zege brengen in hun thuisrace. Marini maakte het podium compleet en finishte als derde met daarachter Pasini, Navarro, Binder, Schrötter, Mir, Quartararó en Lecuona. Bo Bendsneyder eindigde de race als 22e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts kwamen als 18e en 19e over de finishlijn.

Alex Márquez kwam in de laatste bocht van de laatste ronde ten val na een gevecht met Marini en Pasini maar bleef ongedeerd.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl