Binder wint, Bendsneyder 20e op de Sachsenring

90
moto2
Moto2 podium Sachsenring | foto© KTM images

Brad Binder is zondagmiddag op de Sachsenring winnaar geworden van de Moto2 race. De Zuid-Afrikaan kwam na 28 ronden als winnaar over de finish voor Joan Mir en Luca Marini. Nederlander Bo Bendsneyder eindigde als twintigste.

Zonder Jules Danilo, de Fransman kwam al in de warm-up stil te staan met een technisch probleem, waren het de twee Sky Racing Team VR46 coureur Luca Marini en Francesco Bagnaia die na de start het heft in handen namen.

pasini
Mattia Pasini crash | foto© Jaco Veenstra

In de tweede ronde nestelde de vanaf de pole vertrokken Mattia Pasini zich tussen het tweetal. Lang ging dit niet goed want een ronde later was het Pasini die onderuit schoof en in zijn val Bagnaia bijna meenam. De Italiaan kon zijn machine overeind houden maar viel bij de actie van zijn landgenoot wel terug van de derde naar de vijfentwintigste plaats.

Terwijl Marini vooraan het veld Joan Mir vervolgens aan het achterwiel zag verschijnen kwam Nederlander Bo Bendsneyder als tweeëntwintigste door.

In de vierde ronde was het Mir die de leiding overnam terwijl Tetsuta Nagashima en Xavi Cardelus een ridetrough penalty aan hun broek kregen vanwege een jumpstart.

Vooraan het veld zagen Mir en Marini vervolgens in de achtste ronde Brad Binder de aansluiting vinden waardoor er een kopgroep ontstond van drie rijders. Op enkele seconden van het drietal streden Marcel Schrötter, Sam Lowes en de vanaf de vijftiende plaats op de grid gestarte Miguel Oliveira voor de vierde plaats in de race.

Bendsneyder, die een ontketende Bagnaia langzij zag komen, had zich na tien ronden een aantal plaatsen naar voren weten te werken en kwam op dat moment als zeventiende door.

Vooraan het veld had Binder inmiddels het heft in handen genomen. Met een nieuw contract bij Red Bull KTM Ajo Moto2 op zak leidde de 2016 Moto3 wereldkampioen halverwege de 28 ronden tellende race het veld voor Mir en Marini terwijl Schrötter op ruim een seconde van het drietal de tweede groep aanvoerde.

Binder wist vervolgens in de slotfase van de race een klein gaatje te slaan op Mir en Marini en zo zijn eerste Moto2 zege veilig te stellen. Mir werd tweede terwijl Marini met de derde plaats zijn eerste Moto2 podium wist te behalen.

Oliveira, die zich in de slotfase los had weten te rijden van Schrötter, eindigde als vierde voor Lowes en Scrötter die in de laatste paar ronden dus van de vierde naar de zesde plaats terugviel.

Xavi Vierge werd zevende voor Simone Corsi, Fabio Quartarro en Jorge Navarro. Remy Gardner passeerde als elfde de finish terwijl Bagnaia in de laatste bocht Alex Marquez wist te verschalken en zo als twaalfde de eindstreep passeerde.

Leek Bendsneyder in het middengedeelte van de race op weg naar mogelijke WK punten, in het tweede deel van de wedstrijd moest de Nederlander echter opnieuw veel terrein prijsgeven om uiteindelijk als twintigste de finish te passeren. Opnieuw dus geen WK punten voor de sympathieke Rotterdammer die het zichzelf op deze manier niet makkelijker maakt wat betreft een langer verblijf in de Moto2 klasse, WK punten zouden een welkome aanvulling geweest te zijn in deze laatste wedstrijd voor de zomerstop.

Voor NTS RW Racing GP waren er in deze wedstrijd ook geen WK punten weggelegd, Steven Odendaal werd na 28 ronden als 18e afgevlagd terwijl Joe Roberts deze race als 22e afsloot.

Tussenstand kampioenschap:
Ondanks dat hij in deze race slechts als twaalfde eindigde gaat Bagnaia met 148 punten als leider op vakantie. Oliveira bezet de tweede plaats met 141 punten terwijl Alex Marquez de derde plaats inneemt met 113 punten.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl