Bo Bendsneyder heeft de door regen, harde wind en een onweersbui gehinderde pré-season op het Losail International Circuit zondag afgesloten met een vierde rondetijd tijdens de afsluitende dag en een dertiende rondetijd algemeen. Ondanks dat het weer de afgelopen dagen niet meewerkte kijkt de Nederlander met vertrouwen uit naar de eerste race van het seizoen.

De twee officiële pré-season testen voor de Moto2 en Moto3 coureurs zitten erop en over een aantal dagen gaat het voor het eerst om het echie als donderdag 23 maart op het Losail International Circuit de eerste vrije trainingen op het programma staan van de openings Grand Prix van het seizoen, de Grand Prix of Qatar.

Bo Bendsneyder kan terugkijken op een sterk en goed winterseizoen waarin de Red Bull KTM Ajo coureur liet zien een flinke stap te hebben gemaakt en met de snelsten van het veld mee te kunnen. Na de eerste officiële wintertest in Jerez als elfde afgesloten te hebben (+0,574 sec) sloot de Rotterdammer zondag de tweede door regen, harde wind en een onweersbui ingekorte driedaagse test op het Losail International Circuit af met de dertiende rondetijd (+0,649).

Ondanks dat zondag de rondetijden vanwege de mindere omstandigheden niet verbeterd werden en de snelste tijden van de tweede dag bleven staan wist Bendsneyder onder de moeilijke omstandigheden zondag wel een keurige vierde tijd op de klok te zetten, een tijd die de Nederlander vertrouwen geeft voor het eerste Grand Prix weekend van het seizoen.

 

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo, snelste ronde 2’07,339 (P13):

“We hebben twee goede test avonden gehad. Vandaag stond er een harde wind waardoor het testen van verschillende dingen moeilijker werd. Jammer genoeg konden we niet de rondetijden rijden die we normaal in goede omstandigheden wel rijden hier, maar het was een goede dag. Ik kijk uit naar de race, ik denk dat we een goede basis set-up hebben. Toch zullen we nog hard moeten werken om ons nog meer te kunnen verbeteren.”

 

Handige links Moto2 & Moto3 test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag