Bo Bendsneyder liet zaterdag na afloop van de kwalificatie weten niet ontevreden te zijn na het op een haar na missen van zijn eerste Moto3 pole en het behalen van de zesde startplaats voor de wedstrijd van zondag: “Mijn tempo is gewoon goed”.

Bo Bendsneyder laat het hele weekend op de Red Bull Ring al zien dat hij met de snelsten meekan. Zaterdagmiddag voerde de Nederlander tijdens de kwalificatie tot aan de laatste minuut het veld aan en leek hij lange tijd op weg naar zijn eerste Moto3 pole uit zijn carrière.

In de allerlaatste minuut en in de laatste run wisten echter nog een aantal coureurs onder de tijd van de Red Bull KTM Ajo coureur te duiken met als gevolg dat de nummer vier van de voorgaande Moto3 in Brno zondag vanaf de zesde plaats op de grid aan de elfde wedstrijd van het seizoen moet beginnen.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo (P6):

“Vandaag was een goede dag. Ik stond lange tijd op P1 maar ik wist dat ik een snellere ronde moest rijden om die te behouden. Tijdens de laatste stint kwam ik terecht in het verkeer en maakte ik een fout waardoor ik me niet kon verbeteren, maar ik ben alsnog erg tevreden. We zitten aldoor in de top vijf en onze pace is goed, ik kan niet wachten om te racen. Ik ga 100% geven om het goed te doen voor alle partners die hier zijn. Ik vind het circuit geweldig.”

Handige links NeroGiardini Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag