Tijdens de pré-season testen in Sepang, Phillip Island en Qatar wist Cal Crutchlow zich kranig te weren. De LCR Honda coureur zat er tijdens alle drie testen in 2017 goed bij en de Brit kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen, de Grand Prix of Qatar.

Met indrukwekkende prestaties maar ook technische problemen die de LCR Honda rijder een tijdje van de baan hielden kende de Brit niettemin een solide start in 2017. Een korte terugblik:

Sepang
Crutchlow werd negende tijdens de eerste test van 2017 in Maleisië en focuste zich vooral op de configuraties van de motor, die getest werden voor HRC. De eerste dagen op de baan in 2017 brachten positieve berichten – met de volgende test die in Phillip Island op de planning stond, waar hij in 2016 zijn tweede race won, zag het er naar uit dat deze positiviteit voortgezet kon worden.

Phillip Island
De test in Australië verliep opnieuw goed. Voor de eerste keer terugkerend op de baan sinds hij daar gewonnen had, eindigde Crutchlow in de top vijf en zat hij dicht op de tijden van beide Repsol Honda coureurs Marc Marquez en Dani Pedrosa. Crutchlow’s race pace was ook erg sterk in Australië en de LCR Honda coureur ging niet voor één snel rondje. Met deze baan als een van zijn favoriete circuit, was de P5 in Phillip Island zijn beste klassering van de wintertests.

Qatar
Met wat mechanische problemen tijdens de eerste dag, wat ertoe leidde dat hij weinig kon rijden, was er voor Crutchlow alsnog een sleutelrol op dag één – hij eindigde namelijk de dag als snelste Honda coureur toen hij in zijn laatste ronde een erg snelle tijd neerzette. Tijdens de laatste dag eindigde hij op P8, en over het hele weekend gezien op een solide P9 – nog voor regerend wereldkampioen Marc Marquez.

 

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Waar te volgen op TV
Het weer in Doha