Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft op donderdag tijdens een bijeenkomst een bijzondere muurschildering onthuld ter ere van de twee jaar geleden, bij een tragisch ongeval op het circuit, om het leven gekomen Luis Salom. 

Het was 3 juni j.l. precies twee jaar geleden dat Luis Salom tijdens de tweede vrije training van de Catalaanse Grand Prix in 2016 op het Circuit de Barcelona-Catalunya overleed als gevolg van een zware crash. Salom was destijds 25 jaar oud.

Doordat het MotoGP wereldkampioenschap dit weekend terugkeert op het circuit in Barcelona voor de Gran Premi Monster Energy de Catalunya, twee jaar na het verlies, werd er op donderdag een ceremonie gehouden ter ere van de overleden coureur.

Ter hoogte van bocht 13 is nu een muurschildering te zien met LS39 Always en een portret van Salom.

Na het ongeluk van de toenmalige SAG Racing Team coureur werd de rest van het Grand Prix weekend destijds verreden op een aangepaste lay-out die ook door de Formule 1 coureurs wordt gebruikt. Voor de Grand Prix in 2017 was deze chicane in het laatste gedeelte aangepast maar besloten de coureurs toch weer terug te grijpen naar de Formule 1 lay-out.

Afgelopen winter is er echter veel werk verzet op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het gehele circuit is voorzien van een nieuwe asfaltlaag en de uitloopstrook ter hoogte van de oude bocht twaalf is groter gemaakt door middel van het verplaatsen van de tribune die hierachter stond. Hierdoor wordt de oude lay-out vanaf dit weekend weer gebruikt.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag