Op woensdagmiddag werd het pre-event gehouden in Doha voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar dat komend weekend plaats zal vinden op het Losail International Circuit. Verschillende Grand Prix coureurs waren aanwezig en werden rondgeleid door de historische stad. 

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen besteedden MotoGP coureurs Thomas Lüthi, Karel Abraham, Bradley Smith, Tito Rabat, Hafizh Syahrin, Moto2 coureur Lorenzo Baldassarri en Moto3 coureur Enea Bastianini hun vrije woensdagmiddag in het centrum van Doha bij het Katara Cultural Village. Voornamelijk was dit om de nieuwe expositie van de gerenommeerde motorsportfotografen Gigi Soldano en Mirco Lazzari te bekijken, waar zeer bijzondere foto’s van verschillende MotoGP coureurs, races en circuits door de jaren heen te zien zijn. Nadat de formaliteiten achter de rug waren was het tijd voor de coureurs om eens uitgebreid te kijken naar al deze spectaculaire afbeeldingen. Een verraste Bradley Smith zag zichzelf op één van de portretten.

“Een foto van mij hier, dat is tof! Het is mooi om de creativiteit van deze fotografen op deze manier te kunnen laten zien en MotoGP eens in een ander daglicht te zien.”

Voor MotoGP rookie Thomas Lüthi kon dit geluk helaas nog niet op. De 31-jarige coureur is een voormalig 125cc kampioen en heeft een groot aantal overwinningen op zijn naam staan, maar heeft nog nooit deelgenomen in de koningsklasse. Toch is de Zwitser erop gebrand om ook aan dezelfde muur te hangen na een zeer lange tijd in de 250cc en Moto2 klasse.

“Ik vind het een beetje jammer maar oké, volgend jaar hangt mijn foto hier ook!”

Na het bekijken van de foto’s gingen de coureurs verder naar het Amfitheater met uitzicht over de Perzische Golf om uiteindelijk te eindigen bij de beroemde Katara Pigeon Towers. Nu rest er niets anders dan de laatste voorbereidingen treffen om op vrijdag voor het eerst de baan op te gaan in de vrije trainingen en uiteindelijk zondag aan de start te verschijnen voor de eerste races van het seizoen 2018.

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag