Vol spanning keken we donderdagmiddag op de Racesport.nl redactie uit naar de met veel bombarie door Dorna aangekondigde debrief van Dani Pedrosa op het Circuit de Barcelona – Catalunya. Wel of geen pensioen, en zo niet, wat zou het dan wél worden?

Op donderdagmiddag voorafgaand aan de Gran Premi Monster Energy de Catalunya heeft Dani Pedrosa een tipje van de sluier opgelicht wat betreft zijn toekomst als coureur na dit seizoen.

Onlangs werd bekend dat de wegen van het Repsol Honda Team en Pedrosa na een samenwerking van dertien jaar gaan scheiden. De Spanjaard moet na dit seizoen plaatsmaken voor landgenoot Jorge Lorenzo die na twee seizoenen bij het Ducati Team in 2019 de nieuwe teamgenoot wordt van regerend MotoGP wereldkampioen Marc Marquez.

De aan het einde van dit seizoen vertrekkende Repsol Honda coureur beloofde de media en zijn fans dat hij voorafgaand aan zijn thuis Grand Prix in Catalunya meer duidelijkheid te kunnen geven. De gebruikelijke debrief van Pedrosa was donderdagmiddag op het Circuit de Barcelona – Catalunya was dan ook aanzienlijk drukker bezet dan gebruikelijk. Dorna pakte zelfs zo groot uit dat men de debrief live uitzond via motogp.com.

Toen Pedrosa om 16:15 uur plaatsnam achter de tafel werd het als heel snel duidelijk dat er van groot nieuws geen sprake was. Pedrosa verontschuldigde zich meteen voor het feit dat hij in Mugello weliswaar geroepen had hier meer nieuws te kunnen melden, maar dat hij helaas weinig had te melden.

Het enige dat de kleine Spanjaard ons kon vertellen was dat hij verschillende opties heeft, goede opties om ook komend seizoen actief te kunnen zijn als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap. Zelfs op de vraag of de geruchten waar zijn dat er een mogelijkheid bestaat dat hij aan het einde van het seizoen gaat stoppen werden noch met een ja of een nee beantwoord.

Petronas Yamaha
Saillant detail is echter wel dat eerder op de dag bekend werd dat Razlan Razali, CEO van het Sepang International Circuit en de drijvende kracht achter het nieuw op te zetten Petronas Yamaha satellietteam, dit weekend niet in Catalunya aanwezig is vanwege de ramadan. De Maleisiër liet vanuit Sepang echter wel weten dat de plannen voor het vormen van een nieuw MotoGP Team met steun van Petronas steeds serieuzere vormen aannemen en dat er de afgelopen dagen achter de schermen flinke stappen zijn gemaakt. Ook stak Razali niet onder stoelen en banken dat Pedrosa en Franco Morbidelli de twee belangrijkste kandidaten zijn wat betreft de rijders. Echter ondanks het noemen van deze twee namen maakte Razali tevens duidelijk dat hier nog geen concrete afspraken over gemaakt zijn. De Maleisiër zal over ruim twee weken wel naar Assen komen om tijdens de Motul TT Assen verder invulling te kunnen geven aan deze plannen.

Motul TT Assen
Wie weet krijgen we op donderdagmiddag tijdens de volgende debrief van Pedrosa op het TT Circuit Assen wel meer nieuwe te horen uit de mond van Pedrosa. De conclusie op donderdagmiddag in Catalunya is echter wel; Pedrosa heeft duidelijk nog niet besloten om vanaf komend seizoen met pensioen te gaan.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag