Dovizioso scoort in Buriram zijn vijfde opeenvolgende podiumfinish

75
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso eindigde zondag op het Chang International Circuit als tweede in een spannende MotoGP race van de PTT Thailand Grand Prix. De Ducati Team coureur moest met een miniem verschil van 0,115 seconde zijn meerdere erkennen in winnaar Marc Marquez. Het was wel de zevende podiumfinish van het seizoen en de vijfde opeenvolgende sinds Brno voor de Italiaan.

De MotoGP race van de PTT Thailand Grand Prix op het Chang International Circuit werd zondagmiddag met meer dan 100.000 toeschouwers (in totaal 222.535 toeschouwers in het weekend) opnieuw meer dan een spannende aangelegenheid.

Andrea Dovizioso, die dankzij zijn derde tijd in de kwalificatie vanaf de eerste startrij aan de race mocht beginnen, kwam de eerste vier ronden op de derde plaats door om vervolgens in de vijfde ronde naar de tweede plaats te komen.

Nadat de Ducati coureur in de elfde ronde de leiding had overgenomen, bleef hij de wedstrijd onder controle houden tot aan het begin van de laatste ronde. In deze laatste ronde ontspon zich een spannende strijd voor de leiding en zege met Marc Marquez. Het tweetal wisselde elkaar een aantal keren af als leider maar in bocht vijf leek de Repsol Honda coureur definitief toegeslagen te hebben. Niets was minder waar, een moedige aanval van Dovizioso bij het aanremmen voor de laatste bocht leek te lukken, echter sloeg de Repsol Honda coureur bij het uitkomen van de bocht alweer toe waarna Dovi genoegen nemen met de tweede plaats.

Andrea Dovizioso: “Ik ben erg blij met deze tweede plaats, ook al verloor ik in de laatste bocht de overwinning. Helaas had ik niet echt een idee over de sterke en zwakke punten van Marquez, omdat ik lang in de race aan de leiding reed: Ik probeerde zijn inhaalactie in bocht 5 tegen te gaan, maar verloor daarbij een beetje terrein en hoewel ik er in de laatste bocht alsnog in slaagde een aanval te doen, was ik niet dicht genoeg om hem definitief te passeren. Jammer, maar voor mij is deze tweede plaats meer waard dan die in Aragón, want op een circuit met deze kenmerken zouden we vorig jaar nooit voor de overwinning mee hebben kunnen doen en dus ben ik tevreden met de verbeteringen die we steeds maar weer in elke race blijven maken. Samen met mijn ingenieurs slagen we er altijd in om iets nieuws te ontdekken, we werken heel goed samen en dit geeft ons nu de kans om bijna in elke race en op elk circuit mee te doen voor de overwinning.”

Dankzij het resultaat van vandaag consolideert Dovizioso (194) zijn tweede plaats in het kampioenschap achter Marquez (271) en heeft hij zijn voorsprong op Valentino Rossi (172) uit weten te breiden tot 22 punten.