Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso waren afgelopen weekend in Sepang ineens niet meer de beste vrienden. Terwijl Lorenzo af moest haken en Dovizioso het moeilijk had op de baan vlogen de twee elkaar op social media in de haren, dit tot grote onvrede van hun werkgever Ducati. Dinsdag tijdens de EICMA moeten beide heren op het matje komen voor een gezamenlijk gesprek.

De Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix was afgelopen weekend niet het meest succesvolle weekend van het seizoen. Ten eerste moest Jorge Lorenzo na de derde vrije training afhaken en afzien van verdere deelname omdat hij nog teveel hinder ondervond van zijn in Thailand opgelopen polsblessure en kenden zowel zijn vervanger Michele Pirro maar ook Andrea Dovizioso een moeilijke wedstrijd.

Niet alleen op de baan was het een lastig weekend voor het Ducati Team, ook naast de baan was er het nodige te doen. Dovizioso liet zich in een interview – waarin zijn mening gevraagd werd naar aanleiding van de afzegging van Lorenzo – iets te laatdunkend uit over het afhaken van zijn teamgenoot. Zo liet hij in het interview o.a. weten dat hij wel vaker vreemde dingen gezien had van zijn teamgenoot.

Lorenzo kon dit niet echt waarderen en haalde niet veel later op Twitter twee keer flink uit aan het adres van zijn teamgenoot:

“Hartelijk dank @AndreaDovizioso! Je bent een echte gentleman…! 👏👏😒”

“Een voorbeeldig teamgenoot 🎖. Je juicht voor hem onder het podium wanneer hij wint en dan krijg je dit. Het is helemaal niet zijn zaak…”

 

Dovizioso probeerde vervolgens zijn woorden nog een beetje af te zwakken maar het leed was natuurlijk al geschiedt. Op social media werd er vervolgens volop gesmuld, gediscussieerd en gesproken over het kibbelende tweetal, dit tot groot ongenoegen van de Ducati bazen.

Het gekibbel was voor Ducati dan ook een reden om het tweetal op het matje te roepen en uit te nodigen voor een gezamenlijk gesprek. Dovizioso en ook Lorenzo zijn vandaag (dinsdag 6 november) aanwezig op de EICMA in Milaan voor verschillende pr-activiteiten. Ducati heeft beide heren gevraagd een half uur tijd vrij te maken voor een gezamenlijk gesprek, een gesprek waarin Ducati beide kemphanen tot de orde wil roepen en waarmee men verdere escalaties hoopt te voorkomen.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App