De 2018 editie van de Dutch TT wordt mogelijk niet in juni gehouden maar verplaatst naar juli. Mocht de FIM de inmiddels door het TT Circuit Assen en Dorna voorgestelde datum handhaven dan komt er volgend seizoen een einde aan een 37 jarige traditie.

Traditiegetrouw staat de Dutch TT in het laatste weekend van juni op de kalender van het MotoGP wereldkampioenschap. Sinds twee jaar worden de wedstrijden tijdens de Nederlandse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap niet meer op zaterdag maar op zondag verreden.

Met deze verplaatsing van de zaterdag naar zondag ontstaat er in 2018 enige discussie aangezien 30 juni de laatste zaterdag van juni is en dit dus volgens de oude traditie het weekend zou zijn voor de Dutch TT. Echter nu de wedstrijden op zondag verreden worden gaat deze vlieger niet meer op.

Het TT Circuit Assen en Dorna hebben namelijk vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 als mogelijke data voor de Dutch TT voorgesteld aan de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), de wereldmotorbond.

Mocht de FIM deze data in stand houden dan komt er in 2018 dus een einde aan een 37 jarige traditie.

In het verleden is de Dutch TT al eerder in juli gehouden. De allereerste Dutch TT vond plaats op zaterdag 11 juli 1925.