Marc Marquez en Dani Pedrosa hebben afgelopen weekend hun 2017 seizoen afgesloten tijdens de jaarlijkse Honda Racing Thanks Day. Het Repsol Honda duo nam op en rondom het Motegi circuit deel aan diverse activiteiten waaronder het rijden in een Japanse F3 auto.

Marc Marquez en Dani Pedrosa reisden vorige week af naar Japan om aanwezig te zijn aanwezig te zijn bij de jaarlijkse Honda Racing Thanks Day. Het Repsol Honda duo werd daarbij vergezeld door de in 2018 in de MotoGP klasse debuterende Takaaki Nakagami, Trial’s ster Takashisa Fujinami, MXGP coureur Tim Gajser, locale Honda ster Takuma Sato – de eerste Japanner die die seizoen de Indianapolis 500 op zijn naam schreef – en de Honda F1 coureurs Jenson Button eb Stoffel Vandoorne.

Het jaarlijkse evenement waar de officiële Honda coureurs uit verschillende disciplines samen komen, op het circuit van Motegi diverse demo ronden rijden en waar de fans en hun gezinnen de mogelijkheid wordt geboden om hun helden in een ontspannen sfeer te ontmoeten trok dit jaar maar liefst 24.000 bezoekers.

Marquez, Pedrosa en hun Honda collega’s begonnen het weekend op vrijdagavond met een diner in het Shangri-La Hotel in waar o.a. de rijders-, constructeurs en team wereldtitels werden gevierd. Zaterdag verhuisde het gezelschap naar het Motegi Twin Ring Circuit, waar er diverse demo’s werden verzorgd en het Repsol Honda duo voor het eerst genoot van het rijden in een Japanse F3 racewagen.

Marc Marquez: “Ik geniet echt van Honda Racing Thanks Day, want elk jaar wordt het interessanter en leuker voor ons. Alles is altijd perfect georganiseerd, en we kunnen veel verschillende auto’s en fietsen uitproberen. Dit jaar hadden we bijvoorbeeld de kans om een F3 auto te besturen. Het was een nieuwe ervaring die ik erg leuk vond, dus dank aan Honda voor deze speciale gelegenheid. Het was ook heel mooi om zoveel Japanse fans te ontmoeten. Als we hier komen voor de Grand Prix zijn ze altijd een grote steun en supporten ze ons op een geweldige manier, dus ik ben blij om hier te zijn en samen met hun te proosten op een geweldig seizoen. De rijderstitel was ons hoofddoel dit seizoen, maar ook het behalen van de constructeurs titel en de team titel is een bijzonder gevoel “.

Dani Pedrosa: “Ik geniet van dit evenement. Het seizoen is natuurlijk veeleisend geweest, want je moet je altijd scherp zijn, dus het is echt leuk als we hier komen in december wanneer de druk eraf is en we plezier kunnen maken met verschillende auto’s en motoren. Ik heb echt genoten van het rijden met de F3 auto, ik denk dat het één van de beste ervaringen was die ik ooit heb gehad op Honda Racing Thanks Day, en een van de beste in het algemeen, afgezien van het rijden met mijn eigen MotoGP machine! Vorig jaar probeerden we de NSX, wat erg leuk was, maar dit keer was het nog beter omdat ik de lucht kon voelen, net als op mijn eigen MotoGP fiets. Het is met deze auto mogelijk om zo laat te remmen, en de hele tijd dat ik aan het rijden was, dacht ik na over hoe het zou zijn in een F1 auto! Het was een geweldige ervaring. Ik denk dat dit evenement ook heel speciaal is voor de fans, omdat ze echt heel dicht bij ons kunnen komen en we ook meer tijd voor hun hebben. Dat is geweldig, want als we hier komen voor de race is het moeilijker om tijd met ze door te brengen. Er heerst altijd een geweldige sfeer hier en het is gewoon leuk”.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen