Gabriel Rodrigo vertrekt zondag in Oostenrijk voor de tweede Grand Prix op rij vanaf de Moto3 pole. De Argentijn hield op zaterdagmiddag teamgenoot Juanfran Guevara en Aron Canet achter zich. Bo Bendsneyder, die tot aan de laatste minuut de lijst aanvoerde en op weg leek naar zijn allereerste pole, kwalificeerde zich als zesde.

Om 12.35 uur gingen de lichten op groen voor de Moto3 kwalificatie. Het standaard spelletje ‘wachten op elkaar’ werd meteen gespeeld en met veel rijders op de baan leverde dat wat kwade gezichten op. Hierna werden de eerste tijden op de klok gezet en was het Gabriel Rodrigo die meteen een snelle tijd neerzette, maar daarna in zijn tweede ronde buiten de baan kwam.

Bo Bendsneyder was ook meteen wakker en zat meteen goed bij de top. Rijdend in een groep met onder andere Jorge Martin probeerde de Nederlander goede rondes te rijden en na zijn eerste sessie stond hij op een vierde plaats.

Met nog een half uur te gaan waren het Leopard Racing coureurs Joan Mir en Livio Loi die de eerste en tweede positie innamen.

Crashes waren er van de Japanners Kaito Toba en Tatsuki Suzuki, die er een ronde na elkaar, in dezelfde bocht en op dezelfde manier af gingen.

Met nog een kwartier te gaan werden de tijden echt verbeterd en kwam Bendsneyder na een goede ronde naar de eerste plaats. Joan Mir probeerde ook te pushen voor een snelle ronde maar hij ging wijdt en belandde naast de baan. Alle rijders gingen al snel naar binnen om zich klaar te maken voor de laatste paar minuten.

Er stonden nog vijf minuten op de klok toen het hele veld naar buiten ging. Met de 1’36.793 van Bendsneyder als richtpunt. Gabriel Rodrigo was de eerste die onder die tijd door ging. Toen de zwart/wit geblokte vlag viel waren er nog een aantal snelle jongens onderweg maar uiteindelijk was het weer Rodrigo die nogmaals een snelle ronde reed met een 1’36.503. De Argentijn bleef hiermee teamgenoot Juanfran Guevara en Aron Canet voor. Hierachter waren het Enea Bastianini en John McPhee in de top vijf.

Hierachter op P6 was het Bo Bendsneyder die zich de gehele sessie goed liet zien. Andrea Migno, Phillip Oettl, Fabio DiGiannantonio en Joan Mir maakten de top tien compleet. Mir zag zijn laatste snelle ronde die hem naar P2 bracht afgenomen worden nadat hij de track limits overschreed.

 

Handige links NeroGiardini Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag