Gran Premio Movistar de Aragón: Sunday Guide Moto2

137
odendaal
NTS RW Racin GP coureur Steven Odendaal | foto© Nico Schneider

Op het Motorland Aragon Circuit gaan zondagmiddag om 12:20 uur de lichten op groen voor de dertiende Moto2 race (14e GP) van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Brad Binder heeft zich voor het eerst in de Moto2 klasse op pole gekwalificeerd, de eerste pole voor een Zuid-Afrikaanse renner in de tussencategorie sinds Mario Rademeyer in 1984 in Kyalami.

Slechts twee renners hebben niet gewonnen van de pole op de MotorLand in de Moto2 klasse: Pol Espargaró (2012) en Franco Morbidelli (2017).

Marcel Schrötter heeft zich op de tweede plaats op de grid geplaatst, zijn zevende startplaats op de eerste rij in de Moto2 klasse. Dit is Schrötter’s beste kwalificatieresultaat van dit seizoen, samen met Assen en San Marino.

Jorge Navarro, die twee jaar geleden zijn tweede Moto3 race won in Aragón – zijn meest recente Grand Prix zege – start vanaf de derde plaats op de startgrid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij vorig jaar is overgestapt naar de Moto2 klasse en daarmee zijn eerste frontrow start in de klasse.

Op de tweede startrij staat Álex Márquez, die de afgelopen twee jaar op MotorLand op het Moto2 podium eindigde. Dit is de elfde keer dit jaar dat hij vanaf de eerste twee startrijen start.

Kampioenschapsleider Francesco Bagnaia bevindt zich in het midden van de tweede rij, zijn slechtste kwalificatieresultaat sinds hij eerder dit jaar zesde was op Brno.

Mattia Pasini, die vorig jaar in Aragón als tweede over de streep kwam, heeft zich op de zesde plaats op de grid gekwalificeerd. Pasini zal ernaar streven om voor het eerst sinds zijn overwinning in Argentinië eerder dit jaar op het podium te eindigen.

Miguel Oliveira start vanaf de 18e plaats op de grid, wat zijn laagste positie op de grid is dit jaar. Hij kwalificeerde zich als 23e op Silverstone, maar de wedstrijd werd daar afgelast.