De gezondheidstoestand van zieke Jonas Folger gaat de goede kant op. Dit nieuws liet Monster Yamaha Tech 3 teambaas Hervé Poncharal dinsdag in Valencia tijdens de Official MotoGP test de aanwezige media weten.

Jonas Folger komt al sinds de Japanse Grand Prix in Motegi niet meer in actie. De Duitser leek in eerste instantie de ziekte van Pfeifer onder de leden te hebben, uitgebreid medisch onderzoek in Duitsland wees vorige week uit dat hier geen sprake van is maar dat hij lijdt aan het syndroom van Gilbert, een erfelijke aandoening aan de lever.

Nadat de artsen de juiste diagnose hadden gesteld kon er begonnen worden met de juiste medicatie en het herstel, een herstel dat volgens Hervé Poncharal voorspoedig verloop.

“Ik heb nieuws wat betreft de gezondheidstoestand van Jonas, en ik ben blij dat ik jullie allemaal kan vertellen dat het beter en beter gaat met zijn gezondheid,” aldus Poncharal dinsdagmiddag op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia. Jonas, de dokter, ikzelf en het team samen hebben echter besloten om hem wat meer tijd te geven om uit te rusten voordat hij weer op de motor zal stappen. Als gevolg daarvan zal hij volgende week niet deelnemen aan deze test hier of aan de Sepang test later deze maand. We willen hem meer tijd geven om goed te herstellen zodat hij zo fit mogelijk deel kan nemen aan de test in Sepang eind januari.”

De afgelopen twee Grand Prix weekenden in Sepang en Valencia verving Michael van der Mark de zieke Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 Team. Tijdens de eerste officiële MotoGP test in Valencia is alleen Johann Zarco actief voor het Franse MotoGP team.

 

Handige links Valencia MotoGP™ Official Test

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoalbum