Andrea Iannone heeft vrijdagochtend op de Sachsenring de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste vrije training van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. De Suzuki coureur was het snelst voor Marc Marquez en Valentino Rossi.

Na de Moto3 coureurs was het vrijdagochtend op de Sachsenring de beurt aan de MotoGP coureurs voor hun eerste vrije training van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Vijfentwintig coureurs, inclusief de van een blessure teruggekeerde Franco Morbidelli en de dit weekend met een wildcard deelnemende Mika Kallio, starten hun machines even voor 10:00 uur voor hun eerste optreden dit weekend.

Al snel was het de nog steeds ongeslagen Marc Marquez – de Spanjaard heeft tot nu tijdens al zijn optredens op de Sachsenring de race weten te winnen – die bovenaan de lijst te vinden was.

Terwijl Alex Rins (bocht 5), Tito Rabat (bocht 12) en Alvaro Bautista (bocht 1) alle drie kennis maakten met het Duitse asfalt bleef Marquez de lijst aanvoeren. Echter met nog acht minuten te gaan was het Andrea Iannone die met een snelle ronde van 1’21.442 onder de tot dan toe snelste rondetijd van de Repsol Honda coureur wist te duiken.

Marquez deed vervolgens geen poging om zijn leidende positie terug te krijgen en bleef onverstoord zijn ronden rijden op gebruikte banden.

Het was dus Iannone die na afloop de lijst aanvoerde voor Marquez terwijl het Movistar Yamaha MotoGP Team duo Valentino Rossie en Maverick Viñales in de slotfase van de sessie duelleerden voor de derde plaats op de lijst. Rossi trok hierbij aan het langste eind en werd derde voor Viñales en Andrea Dovizioso.

Danillo Petrucci sloot deze eerste sessie van het weekend af als zesde voor Jack Miller, Jorge Lorenzo, Scott Redding en Johann Zarco.

Dani Pedrosa, die een dag eerder zijn afscheid aankondigde en na dit seizoen zijn helm aan de wilgen gaat hangen, noteerde de veertiende rondetijd terwijl LCR Honda Castrol coureur Cal Crutchlow opviel door slechts de negentiende tijd te laten noteren.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag