Jack Miller is dit seizoen sterk begonnen aan het seizoen. De Alma Pramac Racing coureur is dan ook vastberaden om komend weekend in Le Mans opnieuw een top tien klassering te scoren. Van zijn in Amerika opgelopen schouderblessure ondervind hij weinig hinder meer, echter een ongelukje thuis in de keuken zorgt nu voor enig ander ongemak.

Maar liefst zeven opeenvolgende top tien klasseringen wist Jack Miller de afgelopen tijd te scoren, waaronder een vierde plaats in Argentinië na vanaf de pole aan de race te zijn begonnen. In Austin leek er een eind te komen aan een goede reeks, de Australiër arriveerde daar namelijk met een flinke schouderblessure na eerder die week tijdens een mountainbike training hard van zijn fiets te zijn gevallen.

Niets zeggend en de blessure voor de buitenwereld verborgen houdend stapte Miller in Austin gewoon op de motor om uiteindelijk zondag als negende te eindigen in de derde MotoGP race van het seizoen. Twee weken terug in Jerez ondervond de Ducati satelliet coureur als duidelijk minder hinder van zijn blessure door zondag’s als zesde te eindigen in de race.

Donderdag voorafgaand aan de HJC Helmets Grand Prix de France in Le Mans werd Miller natuurlijk gevraagd hoe het ervoor stond met zijn schouder en of hij dit weekend op het Franse circuit weer pijnloos zijn ronden kon gaan rijden. Miller kwam vervolgens met een wel heel verrassend antwoord en een opmerkelijk nieuwtje.

“Mijn schouder voelt al weer beter dan in Jerez. Ik had een goede training deze week, en bleef uit de problemen…nou ja, heel eerlijk gezegd niet helemaal. Ik heb me tijdens het koken thuis in de keuken flink in mijn vinger gesneden. Maar voor de rest gaat het allemaal goed hoor.”

Miller denkt er echter tijdens het rijden weinig hinder van te ondervinden, hij kijkt terug op een geslaagde test maandag na afloop van de Grand Prix in Jerez en kijkt uit naar het weekend op het Le Mans circuit, een circuit waarvan hij denkt dat deze goed bij hemzelf en zijn huidige machine zal passen.

“Alles voelt best goed aan, we hebben de maandag na Jerez een geode test gehad en wat grip achter gevonden, dus ik hoop dat dat zich hier uitbetaald – vooral in de race. Het inhalen zal hier iets makkelijk moeten gaan. Ik kijk er naar uit om hier te gaan rijden, het is een circuit waar ik in het verleden goed heb weten te presteren en ik denk dat het ook goed bij de Ducati zal passen, met name bij het remmen en accelereren.”

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag