Johann Zarco zal ook in 2018 deel uit blijven maken van het Monster Yamaha Tech3 team. Dit nieuws hebben de Fransman en het Monster Yamaha Tech3 team donderdag voorafgaand aan de Franse Grand Prix in Le Mans bekend gemaakt.

Johann Zarco kent een geweldige start van het huidige seizoen waarin hij debuteert in de MotoGP klasse. Deze goede prestaties en het feit dat de Fransman het uitstekend naar zijn zin heeft binnen het Franse MotoGP team van Hervé Poncharal hebben er toe geleidt dan beide partijen hun overeenkomst met één jaar hebben verlengd.

Johann Zarco: “Ik ben ontzettend blij met het feit dat ik mijn MotoGP avontuur in 2018 voort kan zetten met Monster Yamaha Tech3. Op dit moment geniet ik van mijn debuut in deze categorie waar ik al veel geleerd heb, en het team geeft mij nu het vertrouwen voor volgend jaar, wat fantastisch is. Ik wil mijn manager Laurent Fellon bedanken, hij heeft mij altijd geholpen. Ook bedankt aan de mensen die mij altijd bijgestaan hebben sinds ik begon met racen in het wereldkampioenschap. We zien dat Tech3 een geweldig team is want wanneer we pushen, kunnen we goede resultaten behalen. Ik ben erg blij maar dit is nog maar het begin en ik zal blijven leren en groeien zodat ik voor podiums kan gaan vechten, en wanneer ik dat level behaald heb, wil ik er zo lang mogelijk mee door blijven gaan. In 2018 zullen de regels niet veranderen en heb ik al een jaar ervaring opgedaan en dat zal me helpen om aan de top te komen.”

Hervé Poncharal, team manager: “Dit nieuws is ontzettend goed voor mij en het hele Monster Yamaha Tech3 team maar het is ook goed voor de MotoGP wereld en met name in Frankrijk. We kunnen aankondigen dat Johann Zarco heeft besloten om ook in 2018 bij het team te blijven. We hadden misschien wat langer kunnen wachten met deze keuze, maar hij vertelde me dat hij gelukkig is bij ons en zich aan het team wilde binden. We zijn er trots op dat we dat vertrouwen van Zarco krijgen. Hij heeft ons nu al geweldige dingen gebracht, zoals opwinding en plezier, maar hij heeft ons ook wat trots terug gegeven. Ik weet zeker dat het beste nog moet komen, ook al zijn zijn prestaties van de eerste vier races al imposant. Ik wil graag Johann’s manager Laurent Fellon bedanken voor zijn inzet en als Johann presteert zoals hij nu doet, is dat omdat Laurent zo goed voor hem gezorgd heeft en hem geholpen heeft om de rijder te worden die hij nu is. We zijn erg blij om ZF (Zarco en Fellon) bij ons te houden, en nu kunnen we de rest van het seizoen gaan strijden met een goed gevoel. We kunnen nu ook op zoek gaan en proberen om partners te vinden voor het volgende seizoen. Ik wil Johann en Laurent nogmaals bedanken en ik hoop dat dit nieuws hem helpt om zo sterk te zijn als zijn thuispubliek van hem verwacht in zijn thuisrace in Le Mans.”

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Tijdschema en volledige uitslagen (FIM Junior Moto3 World Championship)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag