De Japanse Grand Prix heeft voor Jorge Lorenzo slechts twee ronden geduurd. De Ducati coureur probeerde het vrijdagochtend in Motegi nog wel, maar al snel werd het duidelijk dat een comeback voor de Spanjaard, na zijn horror crash in Buriram, te vroeg was en verder rijden geen enkele zin had.

Eerder deze week was Jorge Lorenzo nog vol vertrouwen dat hij dit weekend, na zijn horrorcrash tijdens de tweede vrije training van de Thaise Grand Prix, voldoende hersteld was om dit weekend aan de start te verschijnen tijdens de Japanse Grand Prix op de Twin Ring Motegi.

Donderdagmiddag werd het enthousiasme van de Spanjaard al aardig minder en sprak hij voor het eerst zijn bezorgdheid uit over deelname aan het weekend. Deze bezorgdheid bleek niet ongegrond toen uit een nieuwe scan van zijn geblesseerde linkerpols ook nog een bleek dat de breuk niet hersteld was, sterker nog de artsen konden op de nieuwe scan nu zelfs een volledige breuk waarnemen.

Ondanks deze nieuwe tegenslag wilde de 31-jarige Ducati coureur het vrijdagochtend toch proberen. Zo gezegd, zo gedaan maar meteen tijdens zijn eerste ronde werd al duidelijk dat het een onmogelijke opgave zou worden. Lorenzo toerde nog een tweede ronde over het Japanse circuit om vervolgens binnen te komen.

“Na alle pogingen om zo snel mogelijk te herstellen, geloofde ik dat het mogelijk zou zijn om hier in Motegi te rijden en het vervolgens te proberen. Maar vanaf het eerste moment moest ik toegeven dat het onmogelijk was,” aldus Lorenzo na afloop van de eerste dag in Motegi. “Ik ben erg teleurgesteld, want zonder de crash in Buriram zou ik hier in topvorm zijn en hadden we goede kansen om hier een goed resultaat te scoren. Ik wilde niets liever dan meer races winnen voor Ducati. Ik kan nu alleen maar geduld hebben en wachten op de tijd dat het weer mogelijk is om te gaan racen. Ik wil de fans bedanken voor alle aanmoedigingen en steun.”

 

Ducati Sporting Director Paolo Ciabatti sprak eerde op de dag met motogp.com pitlane reporter Simon Crafar over de conditie van Lorenzo:

“Hij voelde zich gedurende afgelopen twee weken al een stuk beter, maar in de laatste dagen heeft hij de training geïntensiveerd en werd de pijn weer erger. We hebben de tests (nieuwe scan gemaakt) opnieuw gedaan en we hebben gezien dat de breuk niet genezen is. Motegi is daarnaast ook nog eens niet het meest geschikte circuit om te rijden als je geblesseerd bent.”

Ducati heeft aangegeven voor dit weekend in Motegi geen vervanger in te zetten. Ondanks dat er nog geen duidelijkheid is of Lorenzo op tijd fit zal zijn voor de volgende week te verrijden Australische Grand Prix op het Phillip Island Grand Prix circuit heeft Ducati wel al besloten dat Ducati MotoGP testcoureur Michele Piro in Australië aanwezig zal zijn om eventueel als vervanger op te treden.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App