Jorge Martin maakt na dit seizoen de overstap naar de Moto2 klasse. De huidige Moto3 coureur gaat in 2019 en 2020 namelijk uitkomen voor het Red Bull KTM Ajo team als vervanger van de na dit seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Miguel Oliveira.

Jorge Martin keert in 2019 terug bij Red Bull. De Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen van 2014 wordt in 2019 namelijk binnen het Red Bull KTM Ajo Team (Moto2) de opvolger van Miguel Oliveira die binnen de KTM familie zal promoveren naar de komningsklasse.

Martin, winnaar van de achtste editie van Red Bull MotoGP Rookies Cup, debuteerde in 2015 in de Moto3 klasse en behaalde in zijn eerste seizoen WK punten. Vorig seizoen behaalde hij zijn eerste overwinning, evenals acht podiumplaatsen en werd hij vierde in het kampioenschap. De Spanjaard bezet op dit moment de vierde plaats in het kampioenschap nadat hij drie van de tot nu toe zes verreden races wist te winnen.

Jorge Martin: “Ik denk dat dit een belangrijke stap is in mijn carrière en ik ben erg blij dat ik deze overeenkomst met KTM en Red Bull heb mogen sluiten. Het is zo’n competitief merk en ik kan deze winter niet wachten om aan de slag te gaan om volgend seizoen te kunnen vlammen. Ik wil in het eerste jaar zoveel mogelijk leren en vechten om vervolgens in het tweede jaar mee te doen met de top. Ik heb natuurlijk goede herinneringen aan KTM vanuit mij tijd in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Het is belangrijk om weer terug te zijn en ik hoop dat we dezelfde resultaten kunnen bereiken als de vorige keer!”

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag