Jorge Martin heeft maandag in Jerez de snelste Moto3 tijd laten noteren tijdens de eerste dag van de Official Moto3 & Moto2 Test. De Del Conca Gresini Gresini Moto3 coureur was het snelst voor Tony Arbolino en Niccolo Antonelli.

Ook de Moto3 coureurs begonnen maandagochtend in Jerez aan hun tweede officiële test van 2018. Net als vorige week in Valencia kregen de coureurs uit de lichtste klasse van het MotoGP testdag te maken met wisselvallige omstandigheden. Was het tijdens de eerste sessie nog volledig droog, tijdens de tweede sessie was de baan volledig nat waarna uiteindelijk de derde sessie weer volledig droog was.

Het was Jorge Martin die met een snelste rondetijd van 1’46.857 na afloop van de eerste dag de lijst aanvoerde voor Tony Arbolino en Niccolo Antonelli die daarmee zorgde voor een Honda 1-2-3 op maandag.

De vierde rondetijd werd op de klok gezet door Angel Nieto Moto3 Team coureur Albert Arenas gevolgd door Aron Canet, Marco Bezzcchi, Fabio DiGiannantonio en Lorenzo Dalla Porta.

Enea Bastianini en de Duitser Philipp Oettl completeerden maandag de top tien, een top tien die werd gevormd door 7 Honda en 3 KTM motoren.

De Belg Livio Loi sloot de eerste dag in Jerez de la Frontera af met de negentiende rondetijd.

 

Handige links Official Moto3 en Moto2 Test Jerez 1:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag