Nadat Jorge Lorenzo na afloop van zijn crash in Aragon al flink uithaalde aan het adres van Marc Marquez heeft nu ook zijn vader Jose Manuel ‘Chico’ Lorenzo zijn zegje gedaan over het voorval en zijn mening gegeven over het gedrag en de houding van de Repsol Honda coureur.

Jorge Lorenzo kwam zondagmiddag 23 september in de eerste bocht van de MotoGP race op het Motorland Aragon Circuit lelijk ten val waarbij hij o.a. een uit de kom geschoten grote teen. De Ducati Team coureur wees na afloop van het voorval – tot verrassing van velen – Marc Marquez als schuldige aan. (Lees ook: Jorge Lorenzo: ‘Marc verklooide vandaag mijn race, en mijn voet’).

Ondanks dat de deelname van Lorenzo aan de PTT Thailand Prix na de crash in eerste instantie op losse schroeven stond reisde Lorenzo wel af naar Thailand. Hier kreeg de Ducati coureur op donderdag van de artsen groen licht en stapte hij vrijdagochtend gewoon op tijdens de eerste vrije training. In de tweede vrije training ging het vervolgens flink mis, een technisch probleem zorgde opnieuw voor een flinke highsider met als gevolg dat Lorenzo alsnog af moest zien van verdere deelname aan de Thaise Grand Prix.

Een flinke domper voor Lorenzo die de laatste wedstrijden zo goed op dreef was en races wist te winnen. Ook voor Lorenzo senior leek deze nieuwe tegenslag net even iets teveel, hij haalde voor de microfoon van El Transistor de Onda Cero namelijk even flink zijn gram aan het adres van zijn zoon’s nieuwe teamgenoot voor het komende seizoen. Liet zoon Jorge het na de Grand Prix in Aragon nog bij een beschuldiging aan het adres van Marquez, papa Lorenzo deed er duidelijk nog effe een schepje bovenop.

“Ik weet zeker dat de mensen rondom Márquez blij waren met Jorge’s val in Aragon en dat hij gewond was. Marquez vertelde na afloop dat hij niet anders deed dan altijd en dat hij de bewuste bocht op dezelfde manier had genomen. Ga weg, hij kwam meer dan twee meter verder naar buiten en bracht iemand anders in gevaar. Ik begrijp echt niet dat een wedstrijdleider dit niet ziet of dit toestaat. Er staan levens op het spel en de gebroken voet van mijn zoon is hiervan het bewijs. Als Marquez gewoon zijn lijn had gehouden, dan was er niet gebeurd en had Jorge de race gewoon kunnen vervolgen.”

Alsof dit nog niet genoeg was stipte Lorenzo senior ook nog even het voorval uit 2015 aan, de veelbesproken Sepang clash waarbij Marquez en Rossi destijds betrokken waren.

“In deze race zat hij Valentino constant te ergeren in plaats van zich te concentreren op zijn eigen race. Totdat de maat vol was voor Valentino. Hij heeft hem geen trap gegeven, hij keek hem niet eens aan maar duwde hem gewoon naar buiten, maar de pers heeft er vervolgens een soap van gemaakt. Márquez is een zeer getalenteerd coureur die weet wat hij doet, zelfs bij snelheden van boven de 200 km per uur ziet ie alles tot op de laatste centimeter. Hij weet precies wat hij doet, maar als hij tien of twaalf meter van de normale lijn nog probeert in te halen dan denk ik dat dat opzettelijk is. Alle coureurs die door zijn toedoen zijn gecrasht konden na afloop een bezoekje verwachten, een bezoekje waar hij doodleuk zijn verontschuldigen aanbood. Kom op zeg, hij heeft voor niemand respect. Sport is een competitie, maar wel een competitie waar gestreden wordt door coureurs die elkaar respecteren. Wij hebben onze zoon geleerd om zijn concurrenten te respecteren. Ik denk dat Márquez dit vroeger gemist heeft.”

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App