Marc en Alex Marquez zetten zich tijdens de vijf weken durende zomerpauze van het MotoGP wereldkampioenschap in voor het goede doel. Het tweetal neemt vrijdag 14 juli deel aan de Allianz Night Run, een hardloopevenement op het Catalunya Circuit met als doel om geld in te zamelen voor SOS kinderdorpen.

Ondanks dat er deze maand geen Grand Prix op de kalender staat is de agenda van klassementsleider Marc Marquez niet geheel leeg. Samen met zijn jongere broer Alex en een groot aantal deelnemers zal Marquez voor het tweede jaar op rij deelnemen aan het evenement waar de deelnemers kunnen kiezen voor een hardloopwedstrijd over een afstand van vijf of tien kilometer.

Elke deelnemer aan het evenement doneert minimaal € 2,00 aan het goede doel terwijl de opbrengst van de na het evenement georganiseerde ‘Pasta’ party (deelnemers en hun begeleiders betalen € 5,00 entree voor de party) tevens gedoneerd wordt aan het goede doel. Naast hun deelname zullen de broers Marquez na afloop van het evenement ook de trofeeën uitreiken aan de winnaars in de diverse categorieën.

“Ik ben heel erg enthousiast om voor de tweede keer mee te doen aan de Allianz Night Run en samen met mijn broer Alex te lopen. Deze wedstrijd staat voor hetzelfde als de Laps for Life 93 evenementen die we vaker organiseren: jeugd en anderen helpen – en dan met de nadruk op de allerkleinsten.”

Sponsor Allianz zal na afloop van het evenement het totaal opgehaalde bedrag voor SOS kinderdorpen vervolgens verdubbelen.

Vanwege het succes van afgelopen jaar en het grote aantal inschrijvingen voor de 2017 editie heeft de organisatie doen besluiten om dit jaar een tweede Allianz Night Run te organiseren. Deze zal worden georganiseerd op 29 september aanstaande, plaats van handeling zal dan zijn het Ricardo Tormo circuit in Valencia.

Meer info: www.allianznightrun.com