Marc Marquez heeft zondagmiddag na afloop van zijn MotoGP zege in Misano gereageerd op het onsportieve gedrag van de Italiaanse fans. De Repsol Honda coureur is met name teleurgesteld over het feit dat de aanwezige Valentino Rossi fans stonden te juichten nadat hij zondagochtend in de warm-up ten val kwam.

Marc Marquez kwam afgelopen weekend voor zijn sterk gereden MotoGP race op het Misano World Circuit een aantal keren ten val. Tijdens zijn laatste valpartij op zondagochtend tijdens de warm-up werd de Repsol Honda coureur getrakteerd op applaus en gejuich vanaf de tribune door de in grote getale aanwezige Valentino Rossi ‘fans’.

Hetzelfde overkwam later op de dag Jorge Lorenzo toen deze aan de leiding rijdend ten val kwam en hierdoor zijn race vroegtijdig zag eindigen.

Of het de regerend wereldkampioen extra getergd of gemotiveerd heeft zal wel nooit duidelijk worden maar het is een feit dat de Repsol Honda coureur zondagmiddag op sublieme wijze de overwinning wist te behalen door in de slotfase van de natte race Danilo Petrucci te passeren en met een magistrale laatste ronde- zijn snelste ronde van de race – zijn weekend op het Misano World Circuit af te sluiten.

Terwijl de als tweede en derde gefinishte Petrucci en Andrea Dovizoso na afloop op het podium onthaald werden kon Marquez bij het betreden van de hoogste trede opnieuw rekenen op een striemend fluitconcert.

Het kon dan ook niet uitblijven dat Marquez na afloop gevraagd werd naar een reactie omtrent dit onsportieve gedrag. De Spanjaard kwam in de achtertuin van Valentino Rossi met een verrassende reactie.

“Het is niet leuk en het maakt me verdrietig”, aldus Marquez tijdens de persconferentie. “Weet je, op het podium kan ik het nog enigszins begrijpen, maar het is not done wanneer iemand crasht. Op de tribune staan juichen omdat iemand crasht dat kan en mag gewoon niet. Als we als coureurs crashen met 300 km per uur dan zetten we ons leven op het spel of kunnen we blessures oplopen. Ik hoop dat mijn fans dit in de toekomst nooit zullen doen wanneer er een rivaal of collega coureur crasht. Het is echt geen leuk gevoel als zoiets gebeurt.”

Door zijn overwinning gaan Marquez en Dovizioso nu gezamenlijk aan de leiding met 199 gescoorde WK punten terwijl Maverick Viñales na zijn vierde plaats in Misano de derde plaats inneemt met 183 gescoorde punten.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag