Het Marinelli Sniper Team heeft maandagochtend bekend gemaakt dat men het contract met Romano Fenati heeft ontbonden. Het Italiaanse Moto2 team nam deze beslissing naar aanleiding van de onbezonnen actie van Fenati zondagmiddag tijdens de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Romano Fenati is maandagochtend ontslagen door het Marinelli Sniper Team, dit naar aanleiding van de gebeurtenissen zondag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Lees ook:  Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden

Onderstaand de officiële verklaring welke het team maandag rond het middaguur naar buiten bracht.

“Hier de laatste stand van zaken. We kunnen mededelen dat het Marinelli Snipers Team het contract met Romano Fenati per direct zal beëindigen, dit vanwege zijn onsportief, gevaarlijk en schadelijk gedrag voor het imago van iedereen. Met extreme spijt moeten we constateren dat zijn onverantwoordelijke daad het leven van een andere coureur in gevaar heeft gebracht en dit op geen enkele wijze is goed te praten. Fenati zal vanaf dit moment niet meer deelnemen aan wedstrijden met het Marinelli Snipers team. Het team, Marinelli Cucine, Rivacold en alle andere sponsors en de mensen die hem altijd gesteund hebben, bieden hun verontschuldigen aan aan alle fans van het wereldkampioenschap.”

 

 

Fenati zelf reageerde zondagmiddag voor de Italiaanse TV camera’s op het voorval, daar gaf de Italiaan de volgende verklaring.

“Ik ben het niet eens met de schorsing van twee wedstrijden, maar ik ga niet in beroep. Ik geeft toe dat het een gevaarlijke actie was, en dat ik niet zo had moeten reageren, maar Manzi heeft meer gedaan dan wat op de beelden te zien was. Na het eerste voorval zocht hij me op de baan op, en deed hij express en opzettelijk het gas dicht voor mij. Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar ik zou wel graag willen dat het in perspectief wordt gezien.”

Dat Manzi ook niet helemaal vrijuit ging werd zondagmiddag duidelijk toen de wedstrijdleiding ook hem een straf opgelegde. De Forward Racing coureur kreeg namelijk een grid penalty van zes plaatsen voor de eerstvolgende Grand Prix in Aragon.

Saillant detail is dat Fenati voor komend seizoen een contract getekend heeft bij Forward Racing waar hij uitgerekend Manzi zou gaan treffen als nieuwe teamgenoot. Inmiddels is ook bekend dat dit contract de prullenbak in kan nadat een vertegenwoordiger van het team zondagavond bekend maakte onder geen beding meer samen te willen werken met de Italiaan.

Het moge duidelijk zijn dat Fenati zich met deze actie – niet de eerste onbezonnen actie in zijn carrière – zichzelf behoorlijk in de nesten heeft gewerkt. Kreeg hij na zijn ontslag bij het Sky Racing Team VR46 nog een nieuwe kans, of dit nu ook het geval zal zijn valt te betwijfelen.

 

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App