Marc Marquez is blij met de komst van Jorge Lorenzo als zijn nieuwe teamgenoot voor komend seizoen bij Repsol Honda. De regerend MotoGP wereldkampioen maakte er woensdag in Catalunya zelfs een grap over toen hem ernaar gevraagd werd: ‘Ik vroeg Honda om een snelle teamgenoot, maar zo snel hoefde nu ook weer niet.’

Het kwam voor velen als een donderslag bij een heldere hemel, de aankondiging dat Jorge Lorenzo komend seizoen de plaats gaat nemen van Dani Pedrosa en de komende twee seizoenen de nieuwe teamgenoot wordt van Marc Marquez bij het Repsol Honda Team.

Het kon dan ook niet uitblijven dat Marc Marquez woensdag bij de presentatie van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya in Barcelona gevraagd werd naar zijn mening omtrent de komst van de vijfvoudig wereldkampioen naar het officiële Honda fabrieksteam.

Marquez zei dat hij de komst van de Spanjaard beschouwd als een uitdaging, een uitdaging die het team alleen maar sterker zal maken. Tevens liet de Spanjaard weten dat Honda hem vooraf geïnformeerd en gevraagd had naar zijn mening omtrent de mogelijke vervanger van Pedrosa, ook in het geval van de eventuele komst van Lorenzo als zijn nieuwe teamgenoot.

Marc Marquez: “Ik vroeg om een sterke coureur, maar die hoefde nu ook weer niet meteen zo sterk te zijn,” antwoordde Márquez met een duidelijke lach op zijn gezicht. “Nee serieus, dit wordt nog een uitdaging. Jorge wordt mijn nieuwe teamgenoot, een nieuwe teamgenoot met vijf wereldtitels en veel ervaring op zak, en hij komt ook nog eens van een ander merk motorfiets (Ducati). Hij komt terecht bij een winnend project, het zal interessant zijn. Als je teamgenoot sterk is dan helpt dat zeker om het niveau te verhogen. We zullen zo veel als mogelijk van hem proberen te leren. Voor mij kwam zijn komst niet als een verrassing, Honda had me vooraf geïnformeerd. Ik heb me altijd zeer gerespecteerd gevoeld door Honda en ik moet toegeven dat ik al eens eerder ben geraadpleegd. Ze vroegen me of de komst van Jorge probleem zou zijn en ik zei nee. Ik heb geen enkel probleem met zijn komst.”

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag