In een zeer regenachtige tweede vrije training voor de MotoGP klasse op de Red Bull Ring was het Marc Márquez die in deze omstandigheden het snelst was voor Scott Redding en Danilo Petrucci. Door hevige regenval werd de sessie uitgesteld maar ging uiteindelijk iedereen de baan op. Andrea Dovizioso sluit de eerste dag in Oostenrijk af als snelste dankzij zijn gereden tijd in FP1. 

Aan het einde van de tweede vrije training voor de Moto3 klasse begon er hevige regen te vallen boven de Red Bull Ring en was het bij de aanvang van FP2 voor de MotoGP klasse al zeer nat en lagen er flinke plassen op het Oostenrijkse circuit. De sessie werd uitgesteld aangezien er dusdanig veel water op het asfalt lag dat het niet veilig was om er met MotoGP machines op te rijden.

De coureurs konden er echter nog wel om lachen aangezien dit de eerste regen is tijdens een MotoGP evenement sinds de tweede ronde van het seizoen begin april in Argentinië op Termas de Rio Hondo.

Na een kwartier vertraging vonden de MotoGP Safety Officers dat de omstandigheden goed genoeg waren voor de coureurs om de baan op te gaan maar iedereen was nog voorzichtig en wachtte nog even af.

Het was Alex Rins die het heft in handen nam en als eerste de baan op ging. Het was duidelijk zichtbaar dat er erg veel water op asfalt lag aangezien de Spanjaard veel wheelspin onderging met zijn Suzuki GSX-RR ondanks dat hij zeer voorzichtig reed.

Toch verbeterden de omstandigheden en besloten Johann Zarco, Scott Redding en Valentino Rossi om ook de Red Bull Ring in regenachtige omstandigheden te verkennen. Na een aantal ronden besloten steeds meer coureurs om toch maar een aantal ronden te rijden aangezien de vooruitzichten voor de rest van het weekend er niet geheel gunstig uitzien.

Ook werd er in de pauze tussen de eerste en tweede vrije trainingen is dat Franco Morbidelli een gridpenalty heeft ontvangen na het onverantwoord rijden in de eerste vrije training. De Italiaan zal hierdoor drie plaatsen verder naar achter moeten starten dan waar hij zich kwalificeert.

Uiteindelijk waren alle coureurs de baan op geweest en was het Marc Márquez die met een 1’33.995 de snelste rondetijd wist te rijden voor Scott Redding en Danilo Petrucci. Daarachter waren het Lorenzo, Dovizioso, Smith, Rins, Miller, Crutchlow en Rossi in de top tien onder de zeer regenachtige omstandigheden.

Doordat de tijden van de droge eerste vrije training in deze sessie niet verbeterd werden is de top tien in de gecombineerde tijdlijsten als volgt: Dovizioso, Lorenzo, Petrucci, Márquez, Iannone, Pedrosa, Crutchlow, Rabat, Zarco en Viñales.

De derde vrije training gaat zaterdagochtend om 09:55 uur van start met om 13:30 uur de vierde vrije training en aansluitend de twee kwalificatiesessies.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl