Maverick Viñales reisde onlangs naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan het Yamaha R World Event in Kyalami. Tijdens deze promotionele activiteit kreeg de Movistar Yamaha MotoGP Team coureur de gelegenheid om als eerste kennis te maken met het vernieuwde Kyalami International circuit.

Ondanks dat de winterstop inmiddels in volle gang is reisde Maverick Viñales onlangs af naar Zuid-Afrika voor een promotie evenement van zijn werkgever Yamaha. Tijdens het evenement, welke georganiseerd werd op het vernieuwde Kyalami International circuit, kreeg de Movistar Yamaha MotoGP Team coureur de gelegenheid om tijdens een privé-sessie als eerste kennis te maken met het historische en onlangs geheel vernieuwde Zuid-Afrikaanse circuit.

Na zelf eerst zes ronden gereden te hebben volgde een tweede sessie samen met een aantal nationale Superbike en Supersport Yamaha coureurs en tien gelukkige Yamaha klanten die zich hadden ingeschreven voor een actie waar men kon rijden op Yamaha YZF R1- en YZF R6-fietsen.

De MotoGP ster genoot tijdens het evenement waarbij er niet alleen op het circuit gereden werd maar er tevens een persconferentie werd georganiseerd en er een mogelijkheid was voor de Zuid Afrikaanse fans om een handtekening te bemachtigen voor de fans.

De MotoGP-ster vond het leuk om vertrouwd te raken met het circuit en de Yamaha-klanten te zien leren en vooruit te komen. De ochtendsessie werd gevolgd door een lunch en een persconferentie. Viñales speelde opnieuw een belangrijke rol daar, niet alleen het uitdelen van handtekeningen, maar ook hindernissen die Yamaha goodies bevatten, voor de klanten.

Maverick Viñales: “Het was een fantastische ervaring om het R World Riding Experience bij te mogen wonen. Ik vond het erg leuk om op deze machine te rijden en ik heb genoten van mijn verblijf in Zuid-Afrika en van het rijden op het Kyalami International circuit. De mensen die ik hier heb mogen ontmoeten waren geweldig en samen hebben we veel plezier gehad. Veel fans kwamen hierheen, ik ben erg blij en ik waardeer de fans en ook de support van de medewerkers hier was fantastisch. Ik ben gewoon blij om hier te zijn en ik wil zeker graag nog eens terugkomen. De baan is echt leuk, het is als een old-school track en ik heb genoten van het rijden op de YZF-R1”.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen