Estrella Gailicia 0,0 Marc VDS teammanager Michael Bartholemy heeft maandag 14 mei in een schriftelijke verklaring voor het eerst zelf gereageerd op de persoonlijke beschuldigen aan zijn adres, beschuldigingen welke tijdens de Spaanse Grand Prix in Jerez voor de nodige commotie zorgden.

Het gonsde onlangs tijdens het Grand Prix weekend in Jerez van de geruchten rondom het Belgische MotoGP en Moto2 team MarcVDS Racing. In een door het Duitse Speedweek gepubliceerd artikel was te lezen dat de Belgische teameigenaar Marc van der Straten het vertrouwen in teambaas Michael Bartholemy had opgezegd en hem beschuldigde van diverse financiële onregelmatigheden binnen het team.

De rest van het weekend in Jerez bleef het akelig stil, het enige dat er uiteindelijk nog naar buiten kwam was een reactie op deze geruchten van teameigenaar Van der Straten die middels een uitgebrachte persverklaring liet weten dat het team ondanks alle geruchten gewoon tot aan het seizoen 2021 actief zou blijven in het MotoGP paddock.

De afgelopen week was het akelig stil, maar teambaas Bartholemy heeft maandagavond 14 mei middels een official statement het stilzwijgen doorbroken.

Officiële verklaring Michael Bartholemy maandag 14 mei 2018:
Tijdens het Spaanse Grand Prix-weekend in Jerez werd ik persoonlijk beschuldigd van financiële onregelmatigheden. Deze beweringen werden niet rechtstreeks, maar via de pers geuit.

Aangezien deze aantijgingen tegen mij werden geuit in mijn rol van teammanager (Team Pricipial) van het Marc VDS Racing Team heb ik de aantijgingen verworpen zonder voorbehoud en heb ik beloofd deze krachtig te verdedigen.

Dat blijft mijn duidelijke standpunt. Om deze kwestie zo snel mogelijk op te lossen, heb ik via mijn wettelijke vertegenwoordigers herhaaldelijk verzocht om bewijs te leveren met betrekking tot deze ongegronde beschuldigingen.

Ik wil duidelijk maken dat de heer Marc van der Straten en zijn juridische team geen enkel bewijs hebben geleverd. Bovendien hebben zij ons laten weten dat de verklaringen van de heer Marc van der Straten door journalisten onjuist zijn weergegeven.

Ik wil ook duidelijk maken dat de heer Van der Straten en zijn juridische team hebben bevestigd dat er geen sprake is van contractbeëindiging. Tot slot hebben ze niet gecommuniceerd dat ik in de toekomst niet langer verantwoordelijk ben voor het management van het Marc VDS Racing Team als Team Principal.

Ik heb inmiddels verschillende mogelijkheden aangeboden om deze kwestie op te lossen, maar de heer Marc van der Straten heeft tot op heden geen enkele oplossing aangedragen. Ik heb een verzoek ontvangen voor een bijeenkomst op maandag 14 mei om 15:30 uur in Genève, Zwitserland, een verzoek welke ik bevestigd heb aanwezig te zullen zijn. Vrijdag 11 mei om 18:30 uur werd deze vergadering zonder inhoudelijke toelichting en zonder aanwijzing dat deze zou worden verplaatst, afgelast.

Voor mij kan deze actie slechts dan ook op één manier worden geïnterpreteerd, namelijk dat al deze aantijgingen nu van tafel zijn. Ik zal daarom komend weekend de Franse Grand Prix in Le Mans bijwonen om verder te gaan als Team Principal van het Marc VDS Racing Team, en dat met al mijn toewijding voor het team.

Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om degenen persoonlijk te bedanken, zowel binnen als buiten het paddock, die niet hebben geaarzeld om mij te steunen bij deze ongefundeerde aantijgingen. Ik wil vooral ook mijn familie bedanken, die meer dan de meesten hebben geleden onder deze ongegronde beschuldigingen.

Michael Bartholemy,
Team Principial, Marc VDS Racing Team.