Mika Kallio zal dit weekend tijdens de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland niet meer in actie komen. De KTM MotoGP Test coureur kwam vrijdagmiddag hard ten val tijdens de tweede vrije training en hield hier een knieblessure aan over. Een operatie blijkt noodzakelijk.

Vrijdagmiddag in de beginfase van de tweede vrije training ging het mis voor Mika Kallio. De dit weekend met een wildcard aan de start verschijnende KTM coureur verloor in bocht 8 bij het remmen de controle over zijn machine, raakte naast de baan om vervolgens hard in aanraking te komen met de airfences. Bij de klap werd de Fin vervolgens ook nog eens vol geraakt door zijn eigen machine.

Per brancard werd de Fin weggedragen van de plaats van het ongeval om vervolgens overgebracht te worden naar het medical centre. Na een eerste medisch onderzoek hier volgde een bezoek aan het ziekenhuis in Chemitz waar scans uitwezen dat er sprake was van beschadigde kruisbanden en dat er een operatie noodzakelijk is voor een zo spoedig en goed mogelijk herstel. Deelname aan de rest van het weekend is dus uitgesloten.

“Ik remde bij het ingaan van de bocht met de voorrem en ik merkte dat de motor achter loskwam. Ik moest vervolgens de motor weer overeind zetten en wist dat ik daardoor in het gravel zou eindigen. De snelheid was hoog, het lukte me niet om genoeg te sturen en de airfences kwamen rap dichterbij. Alles ging zo snel en ik moest in een flits een beslissing nemen. Ik probeerde me nog te laten vallen om een zo niet in de airfences te belanden maar dat lukt dus helaas niet.”

Hoe lang het herstel zal duren is nog niet bekend. Kallio hoopt echter voldoende hersteld te zijn voor de thuisrace van KTM die over vier weken verreden zal worden op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

Kallio is de tweede MotoGP coureur die dit weekend niet meer in actie komt. Zo moest Franco Morbidelli al na de eerste vrije training afhaken. De Italiaan ondervond te veel hinder van een eerder opgelopen polsblessure. Zijn plaats is inmiddels ingenomen door Stefan Bradl.

Ook Kallio’s landgenoot Niki Tuuli liet vrijdagavond weten niet meer in actie te komen. De SIC Racing Moto2 coureur bleek nog teveel hinder te ondervinden van een tijdens de Motul TT Assen opgelopen blessure, een blessure waarbij een deel van een vinger werd geamputeerd.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag