In Motegi is het selectie comitŽ bijeengekomen om een beslissing te nemen over de teams die worden uitgenodigd om aan het 2011 Moto2 wereldkampioenschap deel te nemen.

Dat het Moto2 veld in 2011 zou moeten inkrimpen werd in de wandelgangen al genoemd. De klasse biedt spannende races maar 40+ deelnemers zijn er gewoon net even te veel. Er is dan ook besloten om minder deelnemers toe te laten, hoeveel werd duidelijk nu het selectie comité de aanvragen van 36 teams, die aanspraak maakten op 61 plaatsen, heeft beoordeeld en besloten heeft om vooralsnog 15 teams, bestaande uit 29 rijders, uit te nodigen voor deelname aan het 2011 wereldkampioenschap.<br /> <br /> Deze teams hebben nu tot 30 oktober de tijd om hun rijders te bevestigen en Û 20.000 borg te deponeren bij de IRTA. Als teams voor deze datum niet kunnen voldoen aan deze eis dan wordt een team van een beperkte aantal teams wat op de reservelijst staat uitgenodigd.

De lijst met geaccepteerde teams is als volgt:<br /> <blockquote>Forward Racing<br /> Gresini Racing<br /> Interwetten Moriwaki Moto2 *<br /> Jack &amp; Jones by A. Banderas<br /> JIR Moto2<br /> Mapfre Aspar Team<br /> Marc VDS Racing<br /> MZ Motor<br /> Racing Team By Quereseno<br /> Speed Up<br /> Stop and Go Racing Team<br /> Tech 3 Racing<br /> Technomag CIP<br /> Tenerife 40 Pons<br /> Viessman Kiefer Racing<br /> <br /> &nbsp;* maar een rijder, de andere teams zetten twee rijders in</blockquote>