RW Racing GP en Axel Pons zijn klaar voor de volgend weekend te verrijden Grand Prix of Qatar, de openings Grand Prix van het seizoen die volgend weekend verreden wordt op het Losail International Circuit. Dit is de conclusie van het enige Nederlandse Grand Prix Team en de Spaanse Moto2 coureur na afloop van de door regen, harde wind en onweersbuien gehinderde laatste pré-season test op het in de woestijn nabij de hoofdstad Doha gelegen circuit.

Vrijdag tijdens de eerste dag van de laatste IRTA test kwamen de Moto2 coureurs helemaal niet in actie nadat het begon te regenen tijdens de eerste Moto3 sessie van de dag. Zaterdag tijdens de tweede dag konden alle drie sessie onder redelijke omstandigheden afgewerkt worden.

Axel Pons sloot deze tweede dag na een negende, zevende en achttiende rondetijd in de drie verreden sessie af als tiende op de samengestelde lijst.

De derde en afsluitende testdag werd er vervolgens eentje om niet snel te vergeten. Nadat een stevige wind in de eerste sessie van de dag zorgde voor moeilijke omstandigheden en er nagenoeg niemand in de buurt van zijn snelste rondetijden van de tweede dag wist te komen verbeterden de omstandigheden enigszins gedurende de tweede sessie van de dag. Net na afloop van deze tweede sessie zorgde een zandstorm gevolgd door een flinke onweersbui en regen opnieuw voor een vroegtijdig einde van de dag.

Ondanks de vroege beëindiging van de dag wist Axel Pons na een vijfde en vijftiende rondetijd in de sessies de dag opnieuw als tiende te beëindigen. Met een snelste ronde van 2’01.252, gereden tijdens de tweede sessie van de tweede dag sloot de RW Racing GP coureur deze laatste pré-season test opnieuw af met een top tien klassering, een klassering die zowel bij de Spaanse coureur als ook het Nederlandse Moto2 team voor tevreden gezichten zorgde.

 

Axel Pons, RW Racing GP, snelste ronde 2’01.252, (P10):

“Het is natuurlijk heel erg jammer dat het weer de afgelopen drie dagen niet echt mee heeft gewerkt. Tijdens de tweede dag waren de omstandigheden het beste al hadden we daar ook te maken met een afwisselende en stevige wind. Maar hoe dan ook, ik denk dat we kunnen zeggen dat we klaar zijn voor de eerste Grand Prix. Het team heeft opnieuw fantastisch goed werk geleverd, we hebben samen een goede basis weten te vinden. Ik zie de eerste Grand Prix dan ook met vertrouwen tegemoet, ik heb er heel veel zin in.”

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager:

“Jammer genoeg heeft het weer niet echt meegewerkt tijdens deze test. Eigenlijk hebben we niet één volledige goede sessie gehad. Maar ondanks dit staan we er wel goed bij en dat zorgt ervoor dat we toch met een positief gevoel terug kunnen kijken op deze laatste pré-season test. Wat wel jammer is dat we twee set nieuwe banden hadden bewaard voor de laatste sessie, dit om daar nog een poging te kunnen doen voor het zetten van een snelle tijd. Helaas zorgde een zandstorm en vervolgens een onweersbui en regen ervoor dat we opnieuw vroegtijdig moesten stoppen en bleven zitten met nog twee sets ongebruikte banden. Met name Axel baalde hier enorm van, begrijpelijk natuurlijk, maar ik denk dat we na de test in Jerez ook hier hebben laten zien er goed bij te staan. Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen, volgende week hier op hetzelfde circuit.”

 

Handige links Moto2 & Moto3 test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag