Takaaki Nakagami heeft de laatste pré-season test van 2017 op het Losail International Circuit afgesloten met de snelste tijd. De Japanner was tijdens de driedaagse door regen, harde wind en onweersbuien ingekorte test het snelst voor Franco Morbidelli en Alex Marquez.

De eerst dag bracht regen, de tweede dag verliep goed en derde en afsluitende dag eindigde in een zandstorm en fikse onweersbuien. Harde wind maakte de weg vrij voor regen en zand tijdens de derde Moto3 sessie, waardoor de laatste Moto2 sessie van de voorbereiding gecanceld werd.

Takaaki Nakagami was hierdoor de beste van deze testdagen na zijn 2’00.187 op dag twee. Franco Morbidelli zat er echter op 0.053 heel dicht achter. De Italiaan was op dag drie in de moeilijke omstandigheden wel de snelste. Teamgenoot Alex Marquez eindigde zijn test als derde, twee tiende achter Nakagami.

Hafizh Syahrin werd knap vierde met maar een halve seconde achterstand. Miguel Oliveira hield de nieuwe KTM in de top vijf met een 2’00.861. Teamgenoot en regerend Moto3 wereldkampioen, Brad Binder, reed op 1,6 seconden van P1. Binder is nog steeds herstellende van een blessure.

Tom Lüthi werd zesde, met Moto2 Rookie Fabio Quartararo achter hem op een knappe zevende plaats. Xavi Vierge voegde zich bij de veel verschillende chassis tellende top tien met zijn Tech3 machine op de achtste plaats, net voor de eerste Suter, waarmee Danny Kent een 2’01.236 reed.

Axel Pons debuteerde met het Nederlandse RW Racing GP als tiende met een minimale achterstand van slechts 0,016 seconden op de net voor hem en als negende eindigende Kent.

 

Handige links Moto2 & Moto3 test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag