De Spanjaard Ricky Cardus vervangt aankomend weekend tijdens de Grand Prix of The Americas Brad Binder binnen het Red Bull KTM Ajo Moto2 Team. De regerend Moto3 wereldkampioen is herstellende van een operatie aan zijn onderarm en moet komend weekend in Amerika verstek laten gaan.

Ricky Cardus zal dit weekeinde invallen voor Red Bull KTM Ajo rijder Brad Binder, die afgelopen week voor de derde keer geopereerd is. Binder behaalde in Argentinië een heroïsche negende plaats, maar kwam er daar ook achter dat de plaat in zijn arm verschoven was en de breuk – die hij opliep tijdens een privétest afgelopen november – opnieuw geopereerd diende te worden.

Cardus is een Moto2 veteraan en speelde ook als testrijder een grote rol in de ontwikkeling van de nieuwe KTM Moto2 machine – inclusief tijdens een aantal tests eerder dit seizoen in plaats van de geblesseerde Binder. Nadat Miguel Oliveira KTM in Argentinië haar eerste Moto2 pole wist te bezorgen, gevolgd door de eerste podiumfinish, hoopt de Spanjaard al vroeg in het weekend snel te zijn – ook na eerder behaalde top 10 finishes op het Circuit of the Americas.

Ricky Cardus: “Ik vind het geweldig dat ik deze kans krijg, alhoewel de reden jammer is. Ik vind Brad een geweldige rijder en wereldkampioen en ik heb veel respect voor hem. Ik wens hem een spoedig herstel. Dit weekend moet ik mijn voordeel pakken van een motor die ik goed ken, en veel plezier hebben. Ik weet ongeveer waar we het beste uit de motor kunnen halen en het heeft de potentie om een top tien finish te behalen. Ik zie dit weekend als een paar dagen waarin ik het team kan helpen, omdat ik één van de testcoureurs ben en we de machine moeten blijven ontwikkelen. Ik zal er voor vechten om een goed resultaat te behalen. Ik wil het hele team van Ajo Motorsport, KTM en Red Bull bedanken omdat ze aan mij gedacht hebben. Ik kijk er naar uit om dit weekend aan de slag te gaan!”

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag