De derde en afsluitende testdag in Qatar is voor de Moto3 coureurs niet verlopen zoals vooraf werd gehoopt. Na een moeilijke start van de dag vanwege de harde wind werd de dag vervolgens net als vrijdag vroegtijdig afgebroken vanwege regen. Ondanks deze tegenslagen was Juanfran Guevara het snelst op de slotdag in Qatar terwijl Bo Bendsneyder de vierde tijd op de klok wist te zetten.

De Moto3 coureurs openden zondag de derde en afsluitende testdag op het Losail International Circuit. Veel werd er tijdens de eerste sessie echter niet gereden, vanwege de harde wind besloot een groot deel van de coureurs de gehele sessie binnen te blijven.

Tijdens de tweede sessie kon er weliswaar gereden worden en kwamen nagenoeg alle Moto3 coureurs in actie. Met een snelste rondetijd van 2’08.103 was Gabriel Rodrigo weliswaar het snelst echter de rondetijden kwamen vanwege de nog steeds stevige wind niet in de buurt van de snelste rondetijden gereden tijdens de tweede dag – Romano Fenati was zaterdag het snelst met een rondetijd van 2’06.690.

Bo Bendsneyder, die in de eerste sessie van de dag niet in actie kwam, sloot deze tweede sessie af met de achtste tijd terwijl Livio Loi op de Leopard Racing Honda de veertiende rondetijd op de klok wist te zetten.

Tijdens de derde en afsluitende sessie van de dag leken de omstandigheden opnieuw beter en de rondetijden gingen in de beginfase dan ook in een rap tempo naar beneden. Lang duurde het echter niet want al na een aantal ronden kwamen de eerste regendruppels naar beneden en besloot de wedstrijdleiding de rode vlag te tonen.

In de beginfase van de derde en afsluitende sessie was het Juanfran Guevara die er als de kippen bij was en meteen een snelste ronde van 2’07.649 op de klok wist te zetten. Bij het vallen van de rode vlag bleek deze tijd niet alleen de snelste tijd van de sessie te zijn maar tevens goed te zijn voor de snelste tijd van de dag.

Ayumu Sasaki noteerde achter de RBA Boe Racing Team coureur de tweede tijd van de dag gevolg door Rodrigo, Bendsneyder, Fenati, Loi, Joan Mir, Nicolo Bulega, Marco Raminez en Darry Binder.

Samengestelde lijst na drie dagen
Aangezien niemand tijdens de derde en afsluitende testdag in de buurt kwam van de gereden tijden op zaterdag sluit Fenati deze laatste officiële pré-season test als snelste af voor Jorge Martin en Aron Canet.

Loi noteerde uiteindelijk de vijfde rondetijd algemeen terwijl Bendsneyder op deze lijst de dertiende positie inneemt.

 

Handige links Moto2 & Moto3 test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag