Vanaf komend seizoen zullen maar liefst zeven MotoGP races met één of meerdere ronden ingekort worden. Het nieuws dat de afgelopen weken al de ronde deed is nu door de MotoGP organisatie officieel bevestigd.

Vanaf komend seizoen zal de eerste stap gezet worden in het MotoGP-wereldkampioenschap om de duur van de races tijdens alle Grand Prix weekenden gelijk te trekken. De belangrijkste reden van deze aanpassing is om de organisatie van de evenementen te verbeteren en televisieomroepen te helpen om de programmering van wedstrijddagen beter te structureren.

Zo zullen er in 2018 al 7 MotoGP races worden ingekort. De MotoGP races in Austin, Le Mans, Catalunya, Brno en San Marino zullen met 1 ronde ingekort worden, de wedstrijd in Jerez met 2 en de finalerace op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia zal vanaf komend seizoen 3 ronden minder lang zijn.

Bovengenoemde veranderingen zullen ook grotendeels van toepassing zijn voor de Moto2 en Moto3 categorie, al zullen voor deze 2 categorieën – in tegenstelling tot de MotoGP klasse – in 2019 nogmaals een aanpassing volgen.

Zo zullen de Moto3 races in Austin, Jerez, Catalunya, Brno, Aragon, Sepang en Valencia met één ronde ingekort worden terwijl er in Le Mans twee ronden minder gereden zullen worden.

Voor de Moto2 klasse zal de race in Austin, Le Mans, Catalunya, op de Sachsenring, Brno, San Marino, Motegi en Sepang één ronde korter zijn terwijl in Jerez en Valencia de race 2 ronden korter zal zijn.

 

Handige links Official Moto3 en Moto2 Test Jerez 1:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag