U bent hier:
Home » MotoGP » MotoGP » MotoGP test Phillip Island: Maverick Viñales het snelst, Rookies verrassen

MotoGP test Phillip Island: Maverick Viñales het snelst, Rookies verrassen

vinales Maverick Viñales voor Marc Marquez | foto© Racesport.nl - Russell Colvin

Maverick Viñales heeft ook vrijdag op het Phillip Island Grand Prix Circuit de snelste tijd laten noteren. De Movistar Yamaha coureur was tijdens de derde en afsluitende testdag het snelst voor het Repsol Honda duo Marc Marquez en Dani Pedrosa.

Maverick Viñales blijft als Yamaha coureur het MotoGP veld voorlopig zijn wil opleggen. De nieuwe teamgenoot liet tijdens de derde en afsluitende testdag op het circuit van Phillip Island opnieuw de snelste tijd van de dag en de test noteren waarmee hij zijn ongeslagen status wist te behouden – Viñales was namelijk ook al het snelst tijdens de eerste test in Valencia en de tweede test in Sepang.

Na tijdens de tweede dag al als eerste onder de 1’29 grens te hebben gereden deed Viñales er vrijdag in de tiende ronde nog een schepje bovenop door een snelle rondetijd van 1’28.549 op de klok te zetten. De Yamaha coureur zelf kwam vervolgens in de resterende uren niet meer aan deze tijd, echter ook de concurrentie beet zich er stuk op.

Marc Marquez kwam met een rondetijd van 1’28.843 het dichtst in de buurt waardoor de Repsol Honda coureur net als de tweede dag ook nu genoegen moest nemen met de tweede tijd net voor zijn teamgenoot Dani Pedrosa. De kleine Spanjaard kende twee moeilijke eerste dagen van de test vanwege een flinke keelontsteking maar in het laatste uur wist de Repsol Honda coureur een tijd op de klok te zetten van 1’29.033, een tijd die goed bleek voor de derde tijd van de dag.

Jonas Folger maakte ook tijdens de derde dag op het Australische circuit indruk door een meer dan verdienstelijke vierde rondetijd op de klok te zetten. De Duitser, die het na zijn snelle rondetijd vroegtijdig voor gezien hield vrijdag, kan tot nu toe terugkijken op meer dan geslaagd debuut op de Monster Yamaha Tech3 machine.

De vijfde rondetijd werd vrijdag op de klok gezet door Cal Crutchlow gevolgd door opnieuw een MotoGP debutant, het was namelijk Alex Rins die opnieuw de best geklasseerde Suzuki coureur werd.

Het Ducati Team duo Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo sloot de dag af met de zevende en achtste rondetijd terwijl Jack Miller en Aleix Espargaró de derde en afsluitende testdag afsloten met respectievelijk de negende en tiende rondetijd.

Valentino Rossi en Andrea Iannone noteerden de elfde en twaalfde rondetijd, ondanks dat het tweetal net buiten de top tien viel eindigden zij nog wel binnen een seconde van de snelste man van de dag Viñales.

Later meer…..

Top vijf MotoGP test Phillip Island vrijdag:

  1. Maverick Viñales, Movistar Yamaha MotoGP, 1’28.549
  2. Marc Marquez, Repsol Honda, 1.28.843
  3. Dani Pedrosa, Repsol Honda, 1’29.033
  4. Jonas Folger, Monster Yamaha Tech3, 1’29.042
  5. Cal Crutchlow, LCR Honda, 1’29.101

 

« Terug
17 februari 2017
Door:
Tags: , , , ,