Ook tijdens de derde en afsluitende testdag op het Phillip Island Grand Prix Circuit was het Maverick Viñales die de snelste tijd op de klok wist te zetten voor het Repsol Honda duo Marc Marquez en Dani Pedrosa, MotoGP debutant Jonas Folger en LCR Honda coureur Cal Crutchlow.

Na afloop van de derde dag had de top vijf het volgende te vertellen:

 

Maverick Viñales, Movistar Yamaha MotoGP, snelste ronde 1’28.549, het snelst:

“Het is een hele positieve test voor ons geweest. We kwamen hier om heel veel dingen te testen en nu zijn deze dingen allemaal duidelijk en weten we met welke set-up we gaan beginnen in Qatar. We hebben echt veel werk verricht hier en daar ben ik heel blij mee. Vandaag hebben we ons hoofdzakelijk geconcentreerd op de racesnelheid en ik ben daar tevreden over, maar ik moet er wel bij zeggen dat er nog dingen beter kunnen. Wat betreft de nieuwe kuipdelen, daar hebben we nog geen beslissing over genomen, het kan nog alle kanten op, en je weet maar nooit.”

 

Marc Marquez, Repsol Honda, snelste ronde 1.28.843, tweede:

“Ik ben heel blij met hoe het vandaag is gegaan, we hebben ons echt weten te verbeteren, speciaal in de middag ondanks dat ik mijn snelste tijd vanochtend heb gereden. Aan het einde van de dag voelde ik me een stuk comfortabeler en het lijkt erop dat de lange runs van gisteren echt goed van pas kwamen voor het verbeteren van de elektronica en het bereiken van het level waarop we graag willen zijn. Over het algemeen kunnen we zeggen dat we terug mogen kijken op drie positieve dagen, we hebben goed werk geleverd. Natuurlijk mogen we niet vergeten dat dit een bijzonder circuit is, in Qatar zullen we zien waar we echt staan. Vandaag heb ik een grappig cadeau gekregen van mijn team, een vergrootglas: Ik weet dat ik hun heel erg vaak vraag de data nog eens te checken om zo de issues die we hebben te vinden, en ze vertelden me dat ik ze met behulp van dit cadeau in het vervolg zelf wel kan vinden! Ik ben HRC dankbaar voor het feit dat ze er zoveel energie in steken en dat we stap voor stap steeds beter worden. Ik wil mijn crewchief Santi [Hernandez], die er hier op Phillip Island niet bij kon zijn vanwege een aantal medische checks, heel veel sterkte wensen. We hebben hem allemaal gemist en we kijken er naar uit om hem tijdens de eerstvolgende test weer in ons midden te mogen verwelkomen.”

 

Dani Pedrosa, Repsol Honda, snelste ronde 1’29.033, derde:

“Over het algemeen was dit een positieve test, helemaal omdat dit normaalgesproken niet één van mijn meest favoriete circuits is. Het rijden ging best wel goed en ik denk dat we ons elke dag hebben weten te verbeteren. Gisteren voelde ik me niet helemaal fit maar vandaag ging het al weer een stuk beter en waren we in staat om goed werk te leveren op het circuit. Het team heeft hard en goed gewerkt. We hebben ons opnieuw gefocust op de elektronica en op de set-up van de motor, het enige wat we eigenlijk hebben gemist is een lange run, dit omdat we simpelweg tijd tekort kwamen. Michelin heeft ook een goede stap voorwaarts gemaakt met de banden. Al met al kunnen we zeggen dat we op de goede weg zijn, hoewel we zeker nog wel het nodige werk te doen hebben.”

 

Jonas Folger, Monster Yamaha Tech3, snelste ronde 1’29.042, vierde:

“Vandaag was het opnieuw een goede dag en we kunnen met een positief gevoel en tevreden met wat we hier op Phillip Island hebben bereikt beginnen aan de terugreis. Vanmorgen ben ik meteen aan de slag gegaan en was ik gelijk in staat om mijn rondetijden scherper te stellen, een sterke start van de dag. Daarna hebben we een groot aantal verschillende settings geprobeerd maar ik was bij geen enkele 100% zeker of het de juiste richting op was, en dat ondanks mij ritme heel goed was. Vervolgens heb ik een racesimulatie gedaan maar al in mijn derde of vierde ronde schoof ik onderuit in bocht zes. Ik keerde daarna op mijn reserve motor terug op de baan maar deze had een iets andere afstelling, na ruim tien ronden gereden te hebben keer het vertrouwen terug en ging ik sneller en sneller rond en dat was best wel heel belangrijk. Nu weten we welke richting we moeten kiezen om de volgende stap voorwaarts te maken, iets wat we in Qatar opnieuw zullen proberen. Maar hoe dan ook, op dit moment kunnen we niet anders dan tevreden te zijn over wat we hier voltooid hebben, dit omdat ons ritme goed was, de rondetijd heel erg snel was, we heel veel verschillende dingen geprobeerd hebben en we een heleboel zaken uitgezocht hebben, allemaal dingen waardoor we met een heel tevreden gevoel terug kunnen kijken op deze test.”

 

Cal Crutchlow, LCR Honda, snelste ronde 1’29.101, vijfde:

“We zijn blij met de test van vandaag, ondanks dat we niet in staat waren om een echt snelle tijd op de klok te zetten omdat we vanmorgen een paar kleine problemen hadden toen de baancondities het best waren. De prioriteit voor ons was vandaag een lange run te doen en nog wat meer informatie te verzamelen over de Honda. Nu zullen we alle informatie die we de afgelopen drie dagen hebben verzameld aan Honda geven, en ik dat we met een goed gevoel aan de volgende test in Qatar kunnen beginnen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om er heen te gaan om daar opnieuw als team goed en net zo prettig samen te werken als we hier de afgelopen drie dagen hebben gedaan.”

 

Handige links MotoGP test Phillip Island

Volledige uitslagen
Fotoverslag