De teams en fabrikanten die actief zijn in de MotoGP klasse van het MotoGP wereldkampioenschap hebben ingestemd met een vermindering van het aantal testdagen. De nieuwe regels worden van kracht na afloop van de laatste race van dit seizoen in Valencia.

De wijzigingen zijn mede een reactie op de toename van het aantal wedstrijden, maar zijn ook bedoeld om de kosten en de werkdruk van het personeel van de teams en de technische leveranciers te verminderen. De belangrijke wijziging is dat er één van de driedaagse wintertesten buiten Europa af wordt geschaft.

Het nieuwe MotoGP testschema: (niet-consessieteams)

  • Tweedaagse officiële test in Valencia na de laatste GP van 2018.
  • Tweedaagse officiële test in Jerez eind november 2018
  • Driedaagse officiële test in Sepang begin februari 2019.
  • Drie-dag officiële test in Losail ongeveer twee weken vóór de Grote Prix van 2019
  • Drie officiële tests van één dag op maandag na de Grand Prix weekenden in 2019. (De data en de circuits worden bevestigd na publicatie van de kalender)
  • Eén officiële test van twee dagen op een circuit in Europa gedurende het seizoen. (Circuit te bepalen na publicatie van de kalender)*

*Volgens de huidige regels kan deze laatstgenoemde test niet binnen 14 dagen voorafgaand aan de Grand Prix op hetzelfde circuit worden georganiseerd

De nieuwe regels zijn niet van toepassing op coureurs en teams die profiteren van concessies. Deze testvoorschriften blijven ongewijzigd.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag