De Japanner Kohta Nozane zal komend weekend tijdens de Motul Grand Prix of Japan als vervanger optreden van de geblesseerde Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech 3 Team. Dit nieuws is zojuist door het Yamaha satelliet MotoGP Team bekend gemaakt.

Jonas Folger moest donderdagochtend op het laatste moment afzien van deelname aan de Motul Gran Prix of Japan. De Monster Yamaha Tech3 coureur ondervind teveel hinder van een mysterieuze virus infectie waardoor hij niet in staat is om te rijden en eerder op de dag op advies van de medische staf van de Clinica Mobile teruggestuurd werd naar Duitsland voor verder medisch onderzoek. (lees ook: Grand Prix of Japan: Folger moet zich gedwongen terugtrekken)

Ondanks dat Monster Yamaha Tech3 teambaas Hervé Poncharal donderdag eerder op de dag – tijdverschil met Japan is 7 uur (later) – nog te kennen gaf dat het nagenoeg onmogelijk was om in zo’n kort tijdbestek nog een vervanger voor komend weekend te regelen is nu bekend geworden dat er in overleg met Yamaha is besloten dat de Japanse Yamaha MotoGP testcoureur Kohta Nozane vanaf vrijdagochtend plaats zal nemen op de machine van Folger.

Kohta Nozane

Nozane vormt samen met zijn landgenoot Katsuyuki Nakasuga het vaste Yamaha MotoGP Test team. Nakasuga is de meest ervaren van het tweetal, echter de inmiddels 36 jarige Nakasuga stond voor dit weekend al ingeschreven voor de thuis Grand Prix van Yamaha middels een wildcard optreden met het Yamalube Yamaha Factory Racing Team en was derhalve niet beschikbaar.

In een paar uur tijd lukte het Poncharal en Yamaha dus om Nozane op te roepen, in te schrijven en op het laatste moment nog groen licht te krijgen voor een invalbeurt.

 

Kohta Nozane: “Dit is een grote verrassing voor mij! Ik kan nog steeds niet geloven dat ik tijdens de Grand Prix van Japan in actie mag komen. Motegi is mijn favoriete circuit, en ik heb hier al eerder als Yamaha testcoureur met Michelin-banden en de YZR-M1 gereden. Het zal een eer zijn om als een MotoGP coureur voor mijn thuispubliek in actie te komen. Ik wil Yamaha en het Monster Yamaha Tech3 Team bedanken voor deze unieke kans”.

Vooralsnog is de invalbeurt van Nozane alleen voor de Japanse Grand Prix, of de Japanner ook over een week in Australië als vervanger op zal treden is nog niet bekend.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag