Alex Rins zal ook in 2019 en 2020 uitkomen als coureur uit blijven komen voor Team Suzuki Ecstar. Dit nieuws hebben beide partijen de dag voorafgaand aan de HJC Helmets Grand Prix de France in Le Mans officieel bekend gemaakt.

Team Suzuki Ecstar en Alex Rins hebben donderdag in Le Mans bekend gemaakt dat men ook in 2019 en 2020 samen actief zullen zijn in de koningsklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Alex Rins maakte in 2017 met Team Suzuki Ecstar zijn debuut in de MotoGP-klasse. Ondanks een moeilijke start, vanwege een vervelende en zware blessure, kon hij pas halverwege zijn debuutseizoen zijn ware potentieel tonen. Hij toonde vervolgens constante verbeteringen in zijn prestaties en kreeg hij een steeds beter gevoel met de Suzuki MotoGP machine. In 2018 ging de samenwerking verder, waarbij Rins in meteen goed presteerde en tijdens de wintertest sterk voor de dag kwam. Tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen in Argentinië scoorde de Spanjaard dan ook zijn eerste podiumfinish door als derde de finish te passeren.

Alex Rins: “Ik ben erg blij met deze contractverlenging. Zelfs toen ik nog in Moto2 actief was en ik van plan was om naar de MotoGP klasse over te stappen was het Suzuki-project het helderst en het interessantst voor mij. Mijn debuutseizoen vorig jaar was ingewikkeld; mede vanwege mijn rugblessure welke in eind 2016 opliep tijdens de Valencia test, dan de enkelblessure tijdens de training, en ten slotte mij armblessure welke ik opliep in Austin. Dus na slechts twee races hadden we al een zware tijd achter de rug, maar ik voelde altijd de genegenheid en steun van Suzuki en het hele team. We hebben deze situatie kunnen ombuigen door geduld, hard werken en consequent te zijn, en uiteindelijk behaalde we dit jaar het eerste podium met mijn derde plaats in Argentinië. Maar of de resultaten nu goed of slecht zijn, de stemming binnen het team is altijd positief geweest. Het project dat het team voor mij heeft opgezet is fantastisch, ik kan volledig vertrouwen op de mogelijkheden van Suzuki en het team als het gaat om ontwikkeling en verbetering, en ik ben er zeker van dat we kunnen blijven streven naar goede resultaten. Nu hoeven we alleen nog maar hard te blijven werken om te zien hoe ver we kunnen gaan.”

Wie komend seizoen de teamgenoot zal worden binnen Team Suzuki Ecstar is nog niet bekend. De belangrijkste kandidaten hiervoor zijn huidige teamgenoot Andrea Iannone maar ook namen van Jorge Lorenzo en zelfs Andrea Dovizioso worden de laatste tijd veelvuldig genoemd.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag