Na afloop van het seizoen 2018 loopt ook het contract af van Andrea Dovizioso. Om de Italiaan, die afgelopen seizoen zes Grand Prix zeges wist te behalen, te behouden voor Ducati zal niet eenvoudig worden volgens Paolo Ciabatti, sportief directeur Ducati Corse.

Net als bij een groot aantal collega MotoGP coureurs loopt aan het einde van het seizoen ook het contract af van Andrea Dovizioso bij Ducati. De 31-jarige Italiaan zal echter niet zomaar bijtekenen bij zijn huidige werkgever, tenminste dat is de verwachting die Paolo Ciabatti – sportief directeur Ducati Corse – eerder deze week op liet tekenen in een interview met het Italiaanse Corriere dello Sport.

Het zal voor velen geen geheim zijn dat niet Dovizioso maar Jorge Lorenzo momenteel de grootverdiener is binnen het Ducati Team. Terwijl Dovizioso het afgelopen jaar genoegen moest nemen met een jaarsalaris van ongeveer 2,5 miljoen per jaar streek Lorenzo tijdens zijn eerste jaar in Italiaanse dienst 12,5 miljoen op. Gezien zijn sterke optreden het afgelopen seizoen – zes overwinningen en tot en met de afsluitende wedstrijd kanshebber voor de titel – het feit dat er veel meer contracten aan het einde van 2018 aflopen en de wetenschap dat hij slechts een schijntje betaald krijgt ten opzichte van zijn huidige teamgenoot zal Dovizioso volgens Ciabtti op zijn minst om een flinke salarisverhoging zal vragen.

“Het budget bij Ducati is niet onbeperkt en we kunnen niet onze hele budget besteden aan de salarissen van de coureurs,” aldus Ciabatti in het interview. “We zullen ook onze motor moeten blijven ontwikkelen. Natuurlijk hebben we er begrip voor dat Dovizioso een aanbod verwacht dat bij zijn huidige prestaties past. Hij heeft afgelopen seizoen persoonlijk een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, heeft laten zien in goede vorm te verkeren maar zijn geleverde prestaties zijn zeker ook een gevolg van de ontwikkeling en de snelheid van de Ducati MotoGP machine. We zullen na de eerste MotoGP test in Sepang met hem in gesprek gaan, gesprekken die niet alleen over zijn financiële eisen zullen gaan maar zeker ook over de technische aspecten. Andrea verwacht een salaris dat vergelijkbaar is met de overige topcoureurs, dus het zullen zeker niet de makkelijkste onderhandelingen worden.”

Naast het contract van Dovizioso lopen aan het einde van 2018 ook de contracten van o.a. Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Marc Marquez, Dani Pedrosa, Andrea Iannone, Bradley Smith en Pol Espargaró af. Het belooft dus naast de actie op de baan ook een spannend seizoen te worden achter de schermen, naast de baan en aan de diverse onderhandelingstafels.