Pol Espargaró zal niet deelnemen aan de tweede officiële MotoGP test van 2018 komend weekend op het Chang International Circuit in Thailand. De Red Bull KTM Factory Racing MotoGP coureur onderging afgelopen maandag een rugoperatie en is daarvan nog onvoldoende hersteld.

KTM Factory Racing heeft via haar social media kanalen bekend gemaakt dat Pol Espargaró niet deel zal nemen aan de tweede officiële MotoGP test van 2018 welke van 16 t/m 18 februari op het programma staat op het Chang International Circuit in Thailand.

De bij een crash tijdens de tweede MotoGP testdag in Sepang opgelopen blessure bleek de afgelopen week ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht. De KTM bleef pijn houden waarna er afgelopen week thuis in Spanje een tweede medisch onderzoek plaatsvond.

Ondanks dat een eerste medisch onderzoek in Maleisië geen breuken vertoonden en het erop leek dat Espargaró er met uitsluitend twee gezwollen en gekneusde enkels vanaf was gekomen, wees dit tweede onderzoek uit dat er toch sprake was van een kleine breuk in een rugwervel (L4).

In het bericht houdt KTM nog een slag om de arm, maar naar alle waarschijnlijkheid is de breuk te wijten aan de crash in Sepang. Hoe en waar de oorzaak ook ligt, afgelopen maandag werd de 26-jarige Spanjaard geopereerd in het Dexeus ziekenhuis in Barcelona. De operatie is volgens de artsen succesvol en naar tevredenheid verlopen, de test in Thailand komt echter te vroeg.