Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland: Moto2 Sunday Guide

162
bo
Bo Bendsneyder - Sachsenring | foto© Randy van Maasdijk

Zondagmiddag om 12:20 uur gaat op de Sachsenring de negende Moto2 race van het seizoen van start. Onderstaand een aantal feiten en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de race.

Mattia Pasini start voor de zevende keer vanaf de pole in de Moto2 klasse, hij is daarmee de Italiaan met de meeste poles in de klasse voor Franco Morbidelli. Hij hoopt voor de tweede keer te winnen op de Sachsenring nadat hij in 2006 er zijn eerste overwinning wist te behalen in de 125cc klasse.

Mattia Pasini (32 jaar en 335 dagen oud) is de oudste rijder die zich op pole heeft weten te kwalificeren in de Moto2 klasse, hij verbeterde daarmee zijn eigen record welke hij in handen had sinds de Italiaanse Grand Prix eerder dit jaar.

Luca Marini start vanaf de tweede plaats op de grid, zijn beste kwalificatie resultaat en zijn tweede frontrow start. Hij hoopt voor de eerste keer op het podium te eindigen tijdens zijn 45e Grand Prix race.

Kampioenschapsleider Francesco Bagnaia, die vorig jaar in Duitsland als derde de finish passeerde, kwalificeerde zich als derde en zorgde er daarmee voor dat de eerste startrij een volledigde Italiaanse aangelegenheid werd sinds de introductie van de Moto2 klasse.

Sam Lowes, is op de vierde plaats op de grid de best geklasseerde KTM coureur. Dit is tevens zijn beste kwalificatieresultaat sinds zijn tweede plaats eerder dit seizoen in Austin.

Lorenzo Baldassarri start vanaf de vijfde plaats op de grid, dat is zijn beste kwalificatie resultaat sinds Le Mans dit jaar waar hij zich als derde wist te kwalificeren voor de race.

Xavi Vierge start vanaf de zesde plaats op de grid, dit is de tweede opeenvolgende keer dat hij zich op de eerste twee startrijen weet te kwalificeren.

Álex Márquez, die vorig jaar tijdens de race ten val kwam en daarbij een vervelende blessure opliep, voert de derde startrij aan voor zijn teamgenoot Joan Mir – winnaar van de Moto3 race in 2017 op de Sachsenring. Dit is de tweede keer dit seizoen dat Márquez zich niet op één van de eerste twee startrijen weet te kwalificeren.

Miguel Oliveira, die vorig jaar tweede werd op de Sachsenring, start vanaf P15 op de grid. Dit is de vierde keer dit jaar dat hij zich niet op één van de voorste vier startrijen wist te kwalificeren.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl