In de eerste vrije training op het Circuit of the Americas voor de MotoGP klasse was het Marc Márquez die de snelste tijd wist te rijden. Op een stoffige baan wist de Spanjaard vier tienden sneller te zijn dan Movistar Yamaha duo Valentino Rossi en Maverick Viñales.

Onder gunstige weersomstandigheden ging op vrijdagochtend op het Circuit of the Americas in Austin, Texas (USA) de eerste vrije training voor de MotoGP klasse van start. Echter waren de baancondities niet gunstig en was de baan zeer stoffig waardoor de coureurs zo’n vier seconden langzamer waren dan gebruikelijk.

Ook voor Johann Zarco begon de dag niet zoals gewenst aangezien de Yamaha YZF-R1 van de Fransman stil kwam te staan als gevolg van een technisch mankement waarbij er rook uit de machine kwam.

Dani Pedrosa ging ook van start in FP1 op het Amerikaanse circuit. De Spanjaard brak in Argentinië zijn pols en moest daarna een operatie ondergaan. Ondanks de blessure wist de Repsol Honda coureur 15 ronden te rijden, maar later werd gemeld dat hij voor FP1 pijnstillers zou nemen en het nogmaals zou proberen.

Het was Marc Márquez, nog ongeslagen in de kwalificaties en races op het circuit in Austin, die al vroeg de snelste tijd wist te rijden en de lijst aanvoerde voor Redding, Lorenzo, Crutchlow en Aleix Espargaró. Ook Valentino Rossi leek een goede start te maken aan zijn weekend in de Verenigde Staten. Na alle commotie afgelopen weken kon er eindelijk weer gereden worden en Rossi kwam naar de tweede tijd.

De tijden werden nog wel enigszins aangescherpt maar het was uiteindelijk Márquez die met een 2’05.530 de snelste tijd reed. De tweede tijd was in handen van Rossi voor teamgenoot Viñales. De vierde tijd werd gereden door Lorenzo met Crutchlow, Dovizioso, Nakagami, Iannone, Zarco en Rins in de top tien.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag